EXCLUSIV! Când va fi eliberat Cristian Cioacă, de fapt! Iată ce spune avocata Elodiei, dar și declarațiile neașteptate ale avocatei fostului polițist: "E o certitudine ce vă spun"

Când va fi eliberat Cristian Cioacă? Wowbiz.ro a stat de vorbă cu avocata familiei Ghinescu, dar și cu avocata fostului polițist.

Autor: Ioana Stan

In articol:

Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. El a ispășit până acum 7 ani din pedeapsă și ar putea fi eliberat înainte de termen, după cum ne-a declarat avocata familiei Ghinescu.

Cristian Cioacă ar putea ieși mai repede din închisoare

Cristian Cioacă are șanse să fie eliberat mai devreme

Cristian Cioacă, pe treptele tribunalului

[Sursa foto: Captură YouTube]

În iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat la închisoare. Inițial, el a fost condamnat pentru omor de Tribunalul Argeș și a primit o condamnare de 22 de ani de închisoare. Însă, încadrarea sa a fost schimbată la Curtea de Apel din "omor" în "lovituri cauzatoare de moarte", iar pedeapsa sa s-a micșorat la 15 ani și 8 luni.

Citeste si: EXCLUSIV! Avocata Elodiei Ghinescu, declarații explozive despre statutul de VIP al lui Cristian Cioacă în închisoare: "Are doar un singur coleg de celulă și împarte haine deținuților"

Cristian Cioacă are un comportament bun în spatele gratiilor, muncește și urmează cursuri, activități care îl ajută la reducerea pedepsei, pentru că sunt considerate zile de executare. Astfel, fostul polițist are dreptul să depună cerere de liberare condiționată după ce ispășește o treime din pedeapsă.

"Este posibil să fie eliberat, nu știu exact cât mai are de executat, pentru că el a mai și muncit, a făcut diferite cursuri și toate aceste lucruri sunt considerate ca și zile executate. Deși, instanța nu este obligată să țină cont de aceste lucruri. Având în vedere gravitatea faptelor comise, nu ar trebui să iasă înainte de cei 15 ani și 8 luni cât are de executate.

Nu ar trebui să iasă liberat condiționat, pentru că este la alegerea instanței dacă i se admite o astfel de cerere de liberare condiționată.

Este la latitudinea instanței, dar instanțele din Pitești, așa cum le-am văzut eu că s-au pronunțat în alte situații, probabil că o să-i și admită. Toate instituțiile din Pitești au fost subiective, nu au fost obiective și cumva l-au favorizat pe Cristian Cioacă.

Eu mă aștept să iasă. Deși dumnealui nu a recunoscut fapta, a comis niște fapte deosebit de grave.", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Citeste si: Doctorii avertizează: nu luați niciodată aceste pastile dacă ați băut cafea sau alcool- bzi.ro

Citeste si: Mama Elodiei se judecă cu rudele fostei iubite a lui Cioacă pentru o bucată de pământ! Nici la 14 ani de la dispariția avocatei, spiritele nu s-au calmat! EXCLUSIV

Avocatele vorbesc despre eliberarea lui Cristian Cioacă

Crina Radu, avocata familiei Elodiei Ghinescu

[Sursa foto: Captură YouTube]

În opinia apărătoare familiei Elodiei Ghinescu, comportamentul bun al lui Cristian Cioacă din închisoare nu ar trebui să reprezinte un argument pentru liberare condiționată. Avocata este de părere că fiecare deținut trebuie să aibă un comportament adecvat, iar instanța ar trebui să țină cont de faptele pentru care a fost condamnat.

"I s-a dat o pedeapsă mică raportat la gravitatea faptelor comise și atunci instanțele din Pitești nu ar trebui să admită o astfel de cerere de liberare condiționată. Comportamentul lui este unul normal în penitenciar, nu este un comportament excepțional, ieșit din comun să spui că a avut un comportament bun și atunci îi admitem cererea. Este un comportament normal, cum ar trebui să aibă orice persoană acolo.", mai spune avocata Crina Radu.

Citeste si: Ce s-a ales de apartamentul groazei, în care ar fi fost ucisă Elodia Ghinescu? Vecinii lui Cioacă au ajuns în culmea disperării! EXCLUSIV

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, declarații neașteptate despre situația lui Cristian Cioacă

Avocata lui Cristian Cioacă, despre eliberarea fostului polițist

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Detalii neștiute despre prima soție a lui Cristian Cioacă! Ce face acum fosta parteneră de viață a polițistului care a îngrozit o țară întreagă

Wowbiz.ro a stat de vorbă și cu avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii. Cea care îl apără pe fostul polițist în cazul morții Elodiei Ghinescu spune că în acest an nu va fi eliberat în niciun caz. Cristian Cioacă nu îndeplinește deocamdată condițiile pentru a avea dreptul să depună cererea de liberare condiționată.

"Nu am depus nicio cerere de liberare condiționată, nu întrunește încă toate condițiile pentru liberare. Cu siguranță anul acesta nu va intra în comisie, e o certitudine ce vă spun. Ar fi bine dacă ar putea intra, dar nu intră în comisie. Vedem ce va fi la anul, să vedem ce legi mai apar, ce beneficii se mai dau.", a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Citeste si: Incredibil! Ce se află cu adevărat în mormântul Elodiei Ghinescu din satul Cândești! ”Nu s-a mai întâmplat în toată Biserica Ortodoxă Română!”FOTO

Rămâne la latitudinea instanței de judecată dacă cererea lui Cristian Cioacă de liberare condiționată va fi aprobată, indiferent de perioada când va fi depusă. În cazul în care nu va fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei, Cristian Cioacă va ieși din închisoare cândva în jurul anului 2024.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Băiatul lui Cristian Cioacă și al Elodiei și-a schimbat numele de familie! Cum îl cheamă acum pe Patrick

EXCLUSIV! Avocata Elodiei Ghinescu, declarații explozive despre statutul de VIP al lui Cristian Cioacă în închisoare: "Are doar un singur coleg de celulă și împarte haine...

De ce a murit fostul soț al Elodiei Ghinescu. Polițistul și-a pierdut viața, fiind găsit fără suflare în propria casă

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Paul, un playboy din Galați, i-a spart relația lui Dragnea. Codrin Ștefănescu a confirmat

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies