Extrădarea Elenei Udrea, amânată

Elena Udrea

Actualitate

EXCLUSIV Extrădarea Elenei Udrea, amânată! Primele declarații ale fostului politician, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul "Gala Bute"

Fostul ministru al Turismului a vorbit pentru prima oară despre sentința primită în cadrul dosarului "Gala Bute".

Elena Udrea a făcut primele declarații după ce a mers miercuri în fața judecătorilor bulgari, pentru a afla dacă va fi sau nu extrădată în România. Magistrații au amânat hotărârea pentru data de 19 aprilie, ora 14:30, și au cerut detalii despre condițiile de detenție din țara noastră.

Citeste si: Elena Udrea susține că a fost amenințată cu moartea! Detalii exclusive din sala de judecată! Ce le-a cerut magistraților| EXCLUSIV

Elena Udrea, declarații exclusive după sentința primită

Elena Udrea a oferit primele impresii, după hotărârea Tribunalului Blagoevgrad de a amâna decizia de extrădare. Fostul ministru al Turismului susține că sentința pe care a primit-o în dosarul "Gala Bute" este una dată ilegal și că a fost încălcată Constituția. Ea speră ca magistrații bulgari să analizeze atent întreaga situație și să ia o decizie pe baza probelor depuse la dosar: "Vă mulțumesc pentru ocazia de a spune ceva personal.

Nu știu dacă voi repeta ceva din ce au spus avocații, pentru că nu am înțeles în totalitate ce au spus! Aș vrea să spun, în primul rând, că plec de la convingerea că de data aceasta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au întâmplat în România.

Am convingerea că stau în fața unor judecători care au venit să asculte situația în care mă aflu, să analizeze din perspectiva legii probele pe care le am depus și să ia o decizie corectă, legală și curajoasă în același timp, pentru că înțeleg, cazul meu în fața tribunalului de aici nu este ușor, măcar din perspectiva presiunii mediatice care

există, dar asta arată și la ce presiuni sunt supusă în România, dacă aici, în Bulgaria, există atât de mult interes pentru situația mea. Aș spune distinsului tribunal că este o ocazie, nu doar de a soluționa o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justiția din România, este un caz care privește justiția europeană.

Elena Udrea, primele declarații după condamnare

Elena Udrea

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Decizia care se cere a fi executată prin acest mandat european s-a dat în România nu doar cu încălcarea legilor românești, nu doar cu încălcarea Constituției României, s-a dat cu încălcarea Curții Europene de Justiție.

Aceeași decizie care se cere a fi executată acum, statul român a cerut să fie executată în 2018 și atunci s-a emis un mandat internațional de arestare împotriva mea. Atunci am fost arestată trei luni, după care statul român și-a retras acuzațiile împotriva mea. CCR a constatat că am fost condamnată ilegal și a cerut eliberarea mea și și a retras mandatul de arestare internațională.", a declarat Elena Udrea, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Elena Udrea cere autorităților bulgare să facă dreptate

Elena Udrea

[Sursa foto: wowbiz.ro]

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Declarația șocantă a mamei criminalului din Crângași: „Domnul s-a împiedicat”. Cum explică femeia tragedia în urma căreia a fost ucis un bărbat de 46 de ani?- radioimpuls.ro

"Aveți ocazia să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României"

Elena Udrea a făcut apel la autoritățile bulgare, pentru a-i face dreptate.

Fostul ministru al Turismului a ținut să sublineze încă o dată faptul că decizia luată de judecătorii români a fost constatată ilegală încă din anul 2018, de către CCR: "După 3 ani din nou se cere de către statul român arestarea mea pentru aceeași decizie judecătorească constatată deja ilegală în 2018, de către CCR. Ca fost ministru și ca om politic știu că întotdeauna în clasamentul țărilor europene România și Bulgaria ocupă ultimele două locuri la mai toate capitolele, aveți ocazia ca să arătați că, în justiție, Bulgaria este înaintea României.
În speranța că o să analizați curajos cazul meu, vă mulțumesc!"
, a adăugat Udrea.

Citeste si: Primele imagini cu Elena Udrea de la Tribunalul Blagoevgrad! Magistrații bulgari decid astăzi dacă va fi extrădată în România| EXCLUSIV

Udrea a susținut, de asemenea, că a cerut azil politic în Grecia, și nu în Bulgaria, așa cum s-a speculat în presă. Decizia ICCJ, cu privire la dosarul "Gala Bute", a creat numeroase controverse la nivel european. Justiția din România a ajuns să fie criticată dur peste tot în Europa, iar cererile de extrădare și mandatele de arestare emise in baza deciziilor ICCJ din România au ajuns să fie respinse de către celelalte state. Chiar în urmă cu două săptămâni, cereri de extrădare în baza deciziei ICCJ au fost respinse în Belgia și Grecia. Alte cazuri similare au fost raportate și în Italia, Franța sau Marea Britanie.