
In articol:
- Nicoale Ciucă, Prim-ministrul României: „Vor fi controlate toate companiile petroliere.”
- Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „Distribuirea carburanților în recipiente de plastic sau sticlă este interzisă”
Nebunia de la stațiile de pompare a început miercuri seara, după ce mai multe zvonuri despre o eventuală creștere bruscă a prețurilor la benzină și motorină au apărut pe internet.
Nicoale Ciucă, Prim-ministrul României: „Vor fi controlate toate companiile petroliere.”
Șoferii s-au înghesuit la benzinăriile din marile orașe ale țării să facă plinul de teamă să nu se trezeasă peste noapte cu prețuri „umflate” la carburant. Și bulevardele mari, cum ar fi Bulevardul Ghencea din Capitală, au avut benzi blocare de cozile de mașini care așteptau să tragă la pompă. Miercuri seara, cel mai ieftin litru de benzină costa 7,51 lei.
Teama de scumpiri a fost întreținută de mediul online și burtierele alarmiste ale unor posturi TV, care au pretins inclusiv că prețul litrului de benzină ar putea sări și de 10 lei. Joi, premierul Nicolae Ciucă a convocat de urgență o ședință de guvern la Palatul Victoria pentru a calma situația.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
„Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.(...) Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.
Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „Distribuirea carburanților în recipiente de plastic sau sticlă este interzisă”
Pe internet au devenit virale imaginile cu oameni care făceau rezerve de benzină și motorină în pungi sau tomberoane, însă nu este clar dacă acestea au fost filmate în seara zilei de miercuri. Benzina și motorina sunt substanțe inflamabile și pot să provoace incendii și de la cea mai mică scânteie, dacă nu sunt depozitate corespunzător. Acestea trebuie stocate în anumite recipiente, în zone bine aerisite, departe de surse electrice sau de căldură.
„ Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor, reamintim faptul că distribuirea carburanților în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane, saci) sau din sticla este interzisă. Această responsabilitate revine în sarcina personalului stațiilor de distribuție a carburanților. De asemenea, nu este permis nici fumatul în zonele cu pericol ale benzinăriei. Alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol atât la nivelul stațiilor, cât și ulterior, pe timpul depozitării ”, a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.