EXCLUSIV! În goana după benzină, românii ar trebui să aibă grijă unde o depozitează! Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „Alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol”

Daniel Vasile a vorbit, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, despre cozile imense de la benzinăriile din toată țara, create din cauza fricii că prețul carburanților va exploda.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Nebunia de la stațiile de pompare a început miercuri seara, după ce mai multe zvonuri despre o eventuală creștere bruscă a prețurilor la benzină și motorină au apărut pe internet.

Nicoale Ciucă, Prim-ministrul României: „Vor fi controlate toate companiile petroliere.”

Șoferii s-au înghesuit la benzinăriile din marile orașe ale țării să facă plinul de teamă să nu se trezeasă peste noapte cu prețuri „umflate” la carburant. Și bulevardele mari, cum ar fi Bulevardul Ghencea din Capitală, au avut benzi blocare de cozile de mașini care așteptau să tragă la pompă. Miercuri seara, cel mai ieftin litru de benzină costa 7,51 lei.

Teama de scumpiri a fost întreținută de mediul online și burtierele alarmiste ale unor posturi TV, care au pretins inclusiv că prețul litrului de benzină ar putea sări și de 10 lei. Joi, premierul Nicolae Ciucă a convocat de urgență o ședință de guvern la Palatul Victoria pentru a calma situația.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor.(...) Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcționează în România. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sancțiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.

(...) Atrag atenția că orice altă tentativă de a destabiliza echilibrele economice ale țării va fi de îndată, ferm și aspru, pedepsită”, a declarat premierul Nicolae Ciucă după ședința de guvern.

Citeste si: EXCLUSIV! Cozi uriașe în benzinării! Oamenii au venit cu butoaie și canistre să-și facă rezerve de carburanți: "De mâine ajunge 11 lei/l prețul motorinei"

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU: „Distribuirea carburanților în recipiente de plastic sau sticlă este interzisă”

 În goana după benzină, românii ar trebui să aibă grijă unde o depozitează! Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU

Pe internet au devenit virale imaginile cu oameni care făceau rezerve de benzină și motorină în pungi sau tomberoane, însă nu este clar dacă acestea au fost filmate în seara zilei de miercuri. Benzina și motorina sunt substanțe inflamabile și pot să provoace incendii și de la cea mai mică scânteie, dacă nu sunt depozitate corespunzător. Acestea trebuie stocate în anumite recipiente, în zone bine aerisite, departe de surse electrice sau de căldură.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să pună în pericol siguranța cetățenilor, reamintim faptul că distribuirea carburanților în recipiente transportabile din mase plastice (canistre, bidoane, saci) sau din sticla este interzisă. Această responsabilitate revine în sarcina personalului stațiilor de distribuție a carburanților. De asemenea, nu este permis nici fumatul în zonele cu pericol ale benzinăriei. Alimentarea cu carburanți în recipiente neconforme creează o stare de pericol atât la nivelul stațiilor, cât și ulterior, pe timpul depozitării , a precizat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EXCLUSIV! Cozi uriașe în benzinării! Oamenii au venit cu butoaie și canistre să-și facă rezerve de carburanți: "De mâine ajunge 11 lei/l prețul motorinei"

EXCLUSIV. Prețul combustibilului auto crește de la o oră la alta, iar românii sunt buni să facă haz de necaz! Comentariile ironice au împânzit internetul: ”Dau la schimb 10...

Cât au ajuns să coste benzina și motorina, joi dimineață, după ce românii au stat la cozi imense să-și facă provizii

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Cutremur total la granița cu România! Anunțul cumplit a venit chiar acum. PUTIN A DAT ORDINUL

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Vestea cea mare pentru angajați! Transparență totală privind datele de muncă. Legea a fost promulgată azi

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies