EXCLUSIV! Mama lui Serban Huidu a luat medalii pentru inventiile sale geniale! Vezi aici ce produse alimentare a brevetat Daniela Ghencea!

Daniela Sabina Ghencea (58 de ani), mama “carcotasului” Serban si a lui Vlad Huidu, este o cercetatoare de prima mana in cadrul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare din Bucuresti. Pentru inventiile sale in domeniu, mama lui Huidu a castigat numeroase premii in competitii nationale si internationale!

Distribuie pe:

Autor: Petru Luca, Matei Vaihan

fara descriere Serban Huidu “Corn cu gem pentru diabetici” si “biscuiti pentru diabetici” sunt doar doua produse inventate de Daniela Ghencea, membra a unei echipe de cercetare, si premiate cu medalii de bronz in cadrul celei de-a 15-a editie a Expozitiei Internationale de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi INVENTIKA 2011, desfasurata la Bucuresti, la sfarsitul anului trecut! Absolventa a Facultatii de Tehnologie Chimica, Institutul Politehnic (1973-1979), Daniela Ghencea a schimbat mai multe locuri de munca de-a lungul timpului: Intreprinderea de Morarit-Panificatie Bucuresti (1978-1980, inginer stagiar), Fabrica “Pajura” (1980-1984, inginer tehnolog), Institutul de Chimie Alimentara (1984-1999, cercetator principal III) si Institutul de Bioresurse Alimentare (IBA), din anul 2000, ca director de productie. Foarte apreciata in domeniul cercetarilor alimentare, mama lui Serban Huidu a condus in cariera o multime de comisii oficiale, fiind reprezentanta IBA in Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie, din industria berii, a uleiului, etc. Lucrarile sale de specialitate au fost discutate in cursuri intensive in strainatate, iar inventiile sale - “corn cu gem pentru diabetici” si “biscuiti pentru diabetici” - au fost foarte bine primite pe piata de profil. fara descriere Cladirea IBA, institutul in care lucreaza mama lui Serban HuiduDaniela Sabina Ghencea este mama naturala a lui Serban Huidu, o persoana de care vedeta de radio si televiziune este foarte atasata. Tatal “carcotasului”, Florin Huidu (60 de ani) s-a recasatorit dupa divortul de Daniela, survenit, conform spuselor lui Serban, cand el avea 15 ani, adica in 1991.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate