EXCLUSIV | Oana Zavoranu, dispusa sa plateasca bani grei pentru transplantul Marioarei. “As da si de 3-4 ori pretul pietei pentru un rinichi, daca o pot salva pe mama!”

Ieri, WOWbiz.ro a aruncat pe piata o veste imbucuratoare pentru Marioara Zavoranu. Femeia va va putea face un transplant de rinichi, dupa ce medicii urologi care au tratat-o zilele acestea si-au dat acordul.

Distribuie pe:

Autor:

Dupa o saptamana in care s-a zbatut intre viata si moarte, Marioara Zavoranu a primit o veste extraordinara. Doctorii de la Spitalul Fundeni au decis sa mearga mai departe pe cale medicala si sa apeleze la cea mai dificila, dar totodata si cea eficienta, interventie chirurgicala, si anume transplantul renal.

"Doamna Marioara a fost pusa pe lista de transplant si de acum inainte asteapta un rinichi compatibil. Din fericire, diabetul pe care il are de ani de zile nu o va impiedica sa faca operatia, una de altfel foarte dificila. In urma analizelor amanuntite si a robustetii pacientei, doctorii au luat aceasta decizie si se spera si de data aceasta intr-o minune", au spus surse din spital, in urma cu 24 de ore pentru WOWbiz.ro.

Contactata telefonic, Oana Zavoranu s-a aratat extrem de incantata la aflarea vestii, ba mai mult, a spus ca va face tot ceea ce ii sta in putere ca mama ei sa se insanatoseasca. “In acest moment nu se pune problema de transplant. Este o operatie grea, organismul mamei trebuie sa se refaca dupa perioada in care a luptat din rasputeri cu o infectie pacatoasa. Daca vom gasi insa un donator compatibil, iar cadrele medicale vor spune ca interventia ii va salva viata mamei, o vom face. Nu cunosc amanunte despre interventiile de acest fel, dar presupun ca donatorii intra intr-o baza de date, apoi se verifica compatibilitatea lor cu pacientii primitori de organe. Nu am cunostinte de costuri si nici nu conteaza pretul. Probabil ca organul este gratuit daca esti trecut pe o lista. Dar, va spun sincer, daca rinichii s-ar cumpara si ar exista o forma legala, as da si de 3-4 ori pretul pietei pentru a o salva pe mama”, a declarat Zavo pentru WOWbiz.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate