EXCLUSIV! Povestea incredibila a eroului inmormantat langa Dinu Patriciu! A fost scos din manualele de istorie dupa ce a fost martorul unor atrocitati uriase! "Soldatii au fost torturati, cu ochii scosi si limbile smulse"

Dinu Patriciu a fost inmormantat in urma cu cateva luni la Cimitirul Bellu, iar la vremea respectiva familia miliardarului a dat ordin ca nimeni sa nu se apropie de mormant.

Autor: Radu Constantin

Dinu Patriciu a fost inmormantat la Cimitrul Bellu Istoria este uneori nedreapta cu eroii ei. Dinu Patriciu a fost un personaj influent in ultimele doua decenii in Romania, insa nici pe departe la fel de important precum eroul aproape anonim in „curtea” caruia se odihneste trupul neinsufletit al lui Patriciu.

Langa cripta familiei Patriciu se afla un loc de veci mult mai mic pe care sunt scrise, cu litere aproape sterse, mai multe nume.

Primul dintre acestea mai poate fi cu greu descifrat: General Divizie Mih. Schina, 1867-1945. Mormantul generalului Schina e vecin cu cel al miliardarului Numele de pe monumentul funerar abia se mai vad

Mihail Schina este unul dintre eroii pe care cei 45 de ani de comunism l-au facut sa dispara din manualele de istorie. El a fost in mijlocul uneia dintre cele mai sangeroase lupte, care s-a dat in Basarabia, in ianuarie 1919, si in urma careia mai multi soldati romani, in frunte cu Generalul Stan Poetas, au fost torturati si ucisi de trupele bolsevice care trecusera Nistrul.

Citeste si: Despărțirea sfârșitului de an în lumea mondenă din România "A fost de comun acord"- bzi.ro

„La 10/23 ianuarie, bolsevicii au atacat puternic spre Hotin, provocand retragerea trupelor romane coplesite numeric. O parte a populatiei satelor din jurul Hotinului s-a rasculat, fiind în legatura cu bolsevicii ucraineni.

La fel ca si la Atachi, atrocitatile la care s-au dedat bolsevicii au fost de nedescris. Soldatii romani capturati sunt torturati pana la moarte, cu ochii scosi si limbile smulse, sunt atarnati în streang de-a lungul soselelor. Seful sigurantei romane din Hotin este torturat si aruncat în putul fortaretei. Valoarea fortelor bolsevice era de circa 4-5000 de oameni, 2-300 de calareti si 8-10 tunuri, deci vorbim de efective importante, care îsi pregatesc terenul din timp organizandu-si terenul din timp si actionand coordonat, atat între unitatile proprii cat si în legatura cu agitatorii acoperiti din teritoriu, nu
doar bande dezorganizate fara capatai”, a scris universulromanesc.com.

In acel moment, Generalul Schina hotaraste lansarea atacului decisiv, ofensiva de succes care pune practic capat crizei din Basarabia. „Avansul trupelor romane se facea prin lupta, inclusiv dueluri de artilerie. La 21 ianuarie s-a executat foc de artilerie contra concentrarilor de bolsevici ce se pregateau sa treaca Nistrul în sprijinul capului de pod prin punctul Filimonov- Joi, dupa ce în prealabil a tras circa 200 de lovituri, împrastiind taberele bolsevice din satele Ladova si Lasavcea.

Pana la începutul lui februarie, ordinea este restabilita si inamicul izgonit dincolo de Nistru”, a mai scris sursa mai sus mentionata. Fotografie document: soldatii romani au fost mutilati in timpul luptelor

Despre Generalul Mihail Schina, declarat in 1920 Inspector General Administrativ al Basarabiei, printr-un ordin al prim-ministrului Alexandru Averescu, nu s-a mai scris nimic pana in 1945, cand acesta avea sa moara si sa fie ingropat la Cimitirul Bellu. Dupa moartea lui, nimeni nu a blocat aleile cimitirului, ca in cazul lui Patriciu. Sfatul tarii in 1919, echivalentul Parlamentului din ziua de azi

In manualele de istorie nu exista nici macar o fotografie a generalului. Intre cele doua razboaie, Schina a scris cateva carti despre ofensiva basarabeana, care insa n-au mai fost reeditate de comunisti.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Culmea luxului: și-a rupt ambele picioare și și-a comandat un scaun cu rotile placat cu cristale Swarovski

Nicos de la Puterea dragostei a pus ochii pe o altă fată din casă! Gestul care l-a dat de gol: „Regino!”

Alex Bodi, vizibil afectat de moartea bunicii sale! Prima apariție după vestea tragică

Horoscop Zilnic Miercuri 8 Decembrie 2021: pentru Lei este ziua perfectă pentru a lua decizii cu privire la afaceri

Ungurii ne dau lecții! Lovitură imensă pentru România! Ne-au luat fața complet

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Exclusiv. Ion Țiriac dă mistreții de la Balc pe zebrele și leoparzii din Namibia. Miliardarul a cumpărat în secret un super-domeniu de vânătoare exclusivist VIDEO

Valentina Pelinel a dezvăluit tot! Cum e viaţa de soţie lângă milionarul Cristi Borcea

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies