EXCLUSIV | "Presedintele Iohannis mi-a fost prof de fizica!" WOWbiz.ro a stat de vorba cu doi fosti elevi ai cuplului prezidential. Afla cum sunt Carmen si Klaus ca dascali si daca tremurau copiii de frica lor, in clase

Prima doamna a Romaniei, Carmen, este profesoara de engleza. Presedintele ales, Klaus Iohannis, este profesor de fizica. Ce experiente ne-au impartasit elevii care au invatat, la scoala, cu cei doi dascali?

Distribuie pe:

Autor: Mihai Dragan

fara descrierefara descriereCel mai mare vis al lor, a fost sa ajunga sa predea fiecare in parte la liceul pe care il absolvise. Astfel, Klaus isi dorea sa predea fizica la Liceul Brukenthal din Sibiu, in timp ce Carmen spera sa devina profesoara de engleza la Liceul "Gheorghe Lazar".

Au reusit sa isi indeplineasca aceste dorinte si au predat multi ani la rand. Ea, ceva mai mult decat sotul ei, care a ales politica in defavoarea invatamantului.

fara descriere"Da, am invatat fizica cu Klaus Iohannis. Mi-a fost profesor atat in scoala generala, cand a suplinit absenta pricinuita de boala a profei mele de fizica, cat si la liceu, la Brukenthal. Acolo orele sunt cu predare in limba germana - pentru cine nu stie. Profesorul Klaus era un tip foarte exigent. Nu prea era loc de intors la orele lui. Era un profesor foarte bun, renumit in bransa, insa extrem de sever. Cand intra in clasa se facea liniste si ne auzeam bataile inimii. Deschidea catalogul si... aia era. Eu aveam bafta sa fiu la mijloc si mi se intampla adesea sa ma scoata la tabla. Mi-a dat si 3, si 4, si 6, de toate. Si trebuie sa precizez ceva foarte important. Pentru el nu conta faptul ca - si aici dau exemplul meu - imi cunostea foarte bine parintii, chiar erau amici. Nu exista niciun avantaj ca in timpul liber se mai intalnea cu parintii mei. In clasa, era de piatra. Cat stiam, atat primeam...", ne-a povestit Silviu, un fost coleg al proaspat-alesului in functia de presedinte al tarii.

Potrivit aceluiasi fost elev, dupa terminarea orelor, insa, ori in pauze, elevii care ii cereau ajutorul profesorului Klaus primeau intotdeauna sfaturi si cauta sa ii faca pe copii sa inteleaga "neprietenoasa fizica". "Am incercat chiar si eu, la un moment dat, sperand ca asa ma voi face remarcat si ca ma voi pune bine cu el. Am stat dupa ore sa il intreb ceva... Mi-a explicat, dar la urmatoarea ora s-a purtat la fel de impenetrabil", a precizat sibianul nostru.

fara descrierePe de alta parte, Carmen este o profesoara de engleza foarte iubita de elevii Liceului Gheorghe Lazar din Sibiu, fosti si actuali. "Stiti cum e doamne Iohannis? O tipa mereu cu zambetul pe buze! Mereu m-am intrebat: Oare femeia asta nu are niciodata probleme? Nu am aflat raspunsul. Probabil ca avea, dar le lasa la intrarea in liceu. Isi facea aparitia in clasa si, inevitabil rostea intr-un suras: "Hello, kids!" sau "Hello, students!"", si-a inceput povestirea Odette, o fosta eleva a primei doamne.

Interesant este ca stilul lui Carmen Iohannis ii facea pe elevi sa nu isi doreasca sa chiuleasca de la orele ei. "La clasa mea se facea intensiv engleza. In principiu cam toti stiam limba, asa ca nu era o corvoada pentru nimeni sa stea la ore si nici ea nu avea motive sa dea note mici. Ea stapaneste excelent limba, o sa va convingeti, de altfel, cand va avea intalniri la nivel inalt cu oficialitati straine. Cand dadea lucrari de control, spre exemplu, nu o facea niciodata inopinat! Mereu anunta din timp cand avem extemporal. Si ca sa intelegeti cata placere ne facea sa stam la taclale cu ea, in pauze, cand aveam doua ore de engleza consecutiv, nu ieseam in curte. Ramaneam in clasa si vorbeam cu dansa, de tot felul. E o tipa foarte deschisa la minte si moderna", ne-a asigurat fosta eleba a doamnei Iohannis.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate