EXCLUSIV! Revoltator! Primaria le-a luat casa inapoi copiilor femeii de serviciu moarte la Colectiv! Nici pana azi nu au primit alta locuinta! Fratele Mariei Ion e revoltat: "Tot ceea ce a fost la TV a fost ca sa inchida gura lumii"

In urma cu o luna, cand a avut loc incendiul de la clubul Colectiv, destinul a numeroase familii s-a schimbat radical. Toate au fost zdruncinate de pierderea celor dragi. Una dintre cele mai tulburatoare povesti care s-a aflat atunci a fost cea a familiei Mariei Ion, femeia de serviciu de la Colectiv, moarta in incendiu.

Autor: C.L.

Acestia sunt copiii Mariei Ion, femeia de serviciu de la Colectiv Gasita fara suflare in toaleta clubului, acolo unde a fost surprinsa de izbucnirea incendiului si asfixiata de gazul toxic, Maria Ion nu a avut nicio sansa sa scape din ghearele mortii. Dupa decesul femeii s-a aflat ca aceasta era vaduva si avea in intretinere cinci copii, dar si un tata paralizat. Toti sapte locuiau intr-o camaruta de cativa metri patrati pe care Maria o inchiriase ca sa nu traiasca cu copiii sai sub cerul liber.

Drama familiei a impresionat peste masura si a revoltat opinia publica. Chiar in acele zile, reprezentantii Primariei Capitalei au anuntat ca ii vor ajuta pe copiii ramasi orfani si ca le vor oferi o locuinta. Maria Ion a murit la 38 de ani in incendiul de la Colectiv Imediat dupa inmormantarea mamei lor, copiii au primit si locuinta. Era vorba despre un apartament cu 3 camere, amplasat intr-un bloc nou din zona Rosu, o locuinta a carei cheie de la intrare i-a fost predata matusii micutilor, cu televiziunile de fata. Sora defunctei isi lua angajamentul sa ii creasca pe copii.

Asa arata casa in care stateau copiii cu chirie inainte sa moara mama lor Iata insa ca toata milostivenia celor de la Primaria Capitalei a fost doar un gest de fatada, Cristi, fratele femeii de serviciu de la Colectiv dezvaluind in exclusivitate pentru WOWbiz.ro ca un reprezentant al Municipalitatii a venit la ei sa recupereze cheia locuintei.

“Da, asa s-a intamplat. A venit o doamna de la Primarie si a luat cheile de la intrare. Au zis ca o sa le dea alta locuinta, dar nu am auzit inca nimic. Pana una alta, copiii surorii mele, Dumnezeu sa o ierte!, stau cu sora-mea cealalta intr-o casa inchiriata la Lizeanu. Sora-mea are 5 copii ai ei si cu 5 ai Mariei s-au facut 10.
Daca il mai pun si pe tata si pe ea, iata ca sunt 12 suflete. De ce au luat cheia cei de la Primarie, nu stiu. Stiu doar ca blocul avea doar lumina si atat, in rest nu era caldura, nu erau gaze, nu era apa calda. Pai, cum sa mearga 12 persoane sa locuiasca acolo?! O camera trebuie doar pentru tata, ca e paralizat si face pe el, iar copiii, 10 la numar, ar fi trebuit sa stea in doua camere! In plus, casa pe care le-au dat-o cei de la Primarie e pe la
Rosu, adica in fundul cartierului Militari. Copiii au intrat si ei la scoli in sectorul 2, cum sa faca naveta atata drum zilnic?! Au venit si cei de la Autoritatea Tutelara si au facut actele sora-mii pentru copii. Acum ce sa zic, asteptam ca poate ne-o da domnul Ontanu o casa. Tot ceea ce a fost la TV a fost ca sa inchida gura lumii. Copiii stau in chirie, nu au casa lor, asta trebuie sa stie tara asta”
, ne-a declarat Cristi, fratele femeii de serviciu.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Am incercat ieri sa luam legatura si cu reprezentantii Primariei Capitalei, cei care, pe vremea fostului primar interimar, pentru ca acum este un alt edil sef, dadusera cheile unui apartament nefinalizat, insa directoarea Fondului Imobiliar nu a fost de gasit. In urma cu ceva timp, insa ea a declarat in presa ca familia Mariei Ion nu se mutase in apartament. Aceasta nu a discutat insa despre problemele pe care le-ar fi intampinat acestia, de la faptul ca blocul nu este inca bransat la reteaua de gaze si nici nu a explicat de ce, de dragul imaginii, cei din Primarie, au dat imediat cheile unui apartament, desi nu se intocmise nici un act inca. "Avem rugamintea sa ni se aduca si noua niste acte, un buletin macar", declara Carmen Ivanoiu, directoarea Directiei Fond Locativ din Primaria Capitalei.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies