EXCLUSIV WOWbiz.ro. Iata prima fotografie cu Miron Cozma in Bucuresti dupa 13 ani de exil!

Reporterii WOWbiz.ro sunt singurii jurnalisti care au fost martorii intrarii lui Miron Cozma in Bucuresti dupa 13 ani in care a avut interdictie. In urma cu doar cateva minute, acesta a sosit in Capitala, venind dinspre Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Distribuie pe:

Autor: I.A.

fara descriereWOWbiz.ro va prezinta in exclusivitate prima fotografie cu "Luceafarul huilei" la intrarea in orasul pe care nu l-a mai vazut de atatia ani si in care intentioneaza sa domicilieze de acum inainte. Interdictia de a intra in Bucuresti si in Petrosani impusa de instanta in cazul lui Miron Cozma, in urma implicarii acestuia in mineriadele din 1991 si 1999, a expirat la 1 decembrie.

Desi, de la acea data, avea libertatea totala de a intra in Capitala, Cozma nu s-a grabit, alegand ca prima data sa mearga in Alba Iulia, unde s-a intalnit cu colegii sai de partid. Dupa aceea s-a dus la Petrosani, si-a vizitat fratele si a mers la mormantul parintilor sai din Valea Jiului. Fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost eliberat in decembrie 2007 din Penitenciarul Rahova, dupa ce a ispasit zece ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat.

fara descriereIn cazul lui Cozma, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in decembrie 2005, contopirea pedepselor pe care acesta le-a primit pentru implicarea in doua mineriade: sapte ani si 11 luni inchisoare (pedeapsa executata deja pentru mineriada din 1991) si zece ani de inchisoare (pedeapsa aplicata de instanta suprema pentru mineriada de la Costesti, din februarie 1999).

fara descriereDe asemenea, lui Miron Cozma i-a fost impusa, pentru o perioada de cinci ani, interdictia de a intra in Bucuresti si Petrosani. Aceasta este o masura complementara dispusa de instanta suprema in februarie 1999, cand a fost condamnat la 18 ani de detentie pentru mineriada din septembrie 1991, soldata cu caderea Guvernului Petre Roman.

Prima declaratie a lui Miron Cozma dupa ce a venit la Bucuresti dupa 13 ani de interdictie: "Ma simt liber"

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate