Exercitii pentru o inima sanatoasa cu doar 10 minute pe zi

Bolile de inima nu sunt doar o problema a varstei a treia. Anual, aceste afectiuni iau mai multe vieti decat orice alte probleme sau accidente. De aceea, trebuie sa luam in serios toate riscurile unei afectiuni cardiace si sa le prevenim. Mai mult, trebuie sa lasam deoparte mitul conform caruia bolile de inima sunt boli ale barbatilor, pentru ca si femeile sunt afectate in aceeasi masura, chiar daca la ele sunt mai greu de detectat, asa cum am vorbit deja intr-un articol anterior.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFoto: www.descopera.roPentru a mentine inima sanatoasa, e nevoie de exercitii zilnice, minim 5 zile pe saptamana de nu mai putin de 30 de minute, majoritatea axate pe sistemul cardio-vascular. Cu toate acestea, noi va vom prezenta un tip de exercitiu care nu va va lua mai mult de 10 minute in fiecare zi, si care va va ajuta sa va mentineti inima sanatoasa. Cum? Urmati pasii de mai jos.

Minutele 0-2: Incalzirea

Plimba-te vreme de 2 minute prin casa sau curte, dand din maini, pentru a pune in miscare sangele in tot corpul.

Minutele 2-3: Genunchii sus

Simuleaza o plimbare pe loc pentru inca un minut, ridicand genunchii inspre piept la fiecare pas. Pentru cele mai avansate, care au deja o conditie fizica buna, recomandam o simulare de jogging pe loc, cu aceeasi procedura de ridicare a genunchilor.

Minutele 3-3:30: Banda elastica

Pentru acest exercitiu vei avea nevoie de o banda elastica pe care sa o legi chiar deasupra gleznelor. Un exercitiu extrem de bun pentru aductori in care vei face pasi in diagonala inainte si inapoi, cu fiecare picior in parte vreme de 30 de secunde. Pentru avansate, recomandam o minge medicinala de 1 kilogram, pe care sa o tineti in opozitie cu fiecare miscare de picioare, lucrand si zona triceps.

Vezi aici continuarea exercitiilor!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate