Exercițiul NATO, întrerupt de OZN!? Guvernul SUA, implicat în operațiunea Mainbrace. VIDEO

Seria Project Blue Book prezintă un eveniment controversat în care sunt implicate forțele NATO, dar și o presupusă invazie a OZN-urilor.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Exercițiul NATO, întrerut de OZN!?Guvernul SUA, implicat în operațiunea Mainbrace. VIDEO


In articol:

 

Exercițiul NATO din 1952, întrerupt de OZN-uri

Evenimentul, petrecut în timpul unui exerciţiu militar al NATO din 1952, pare că a fost întrerupt de o așa presupusă invazie OZN. 

Operațiunea Mainbrace. Așa a fost denumită, în ultimul episod al seriei „Project Blue Book”, manevra militară organizată de NATO.  Conform informațiilor, manevrele au fost întrerupte de o serie de obiecte zburătoare neidentificate (OZN), notează Space.

Seria Project Blue Book survine după ce piloţii şi ofiţerii navali care au participat la acest exerciţiu au raportat superiorilor astfel de apariţii. Toate mărturiile au fost înregistrate în rapoartele Comitetului Naţional de Investigaţii privind Fenomenele Aeriene (NICAP), una dintre agenţiile Guvernului SUA care a adunat raporte despre OZN-uri între 1950-1980.

Ce s-a întâmplat în 1952. De unde povestea cu OZN și NATO

În toamna anului 1952, ţările semnatare ale NATO au organizat un exerciţiu militar de 12 zile. Acesta s-a desfășurat în apele internaţionale de lângă Norvegia şi Danemarca. Cifrele forțelor armate participante la acel eveniment sunt impresionante pentru vremurile respective: 1.000 de avioane, 200 de nave şi 80.000 de militari.

Creatorul şi producătorul executiv al seriei, David O'Leary, a declarat pentru Live Science că aceste manevre militare au fost organizate pentru a demonstra Uniunii Sovietice capacitatea NATO de a purta un conflict maritim, notează descopera.ro.

OZN cu viteza incredibilă de 1500 km/h

În data de 13 septembrie 1952, o parte dintre membrii echipajului unui distrugător danez au observat: „un obiect neidentificat, de formă triunghiulară, care se deplasa cu viteză mare spre sud-est”, conform arhivelor NICAP. Aceşti marinari au explicat că obiectul emitea o culoare albastră şi că viteza sa ajungea la 1.500 de km/h. Rapoartele arată că şi în datele de 20 şi 21septembrie au fost raportate apariţii asemănătoare.

Căpitanul Edward J. Ruppelt, ofiţer al Marieni SUA şi director al Project Blue Book între 1951 şi 1953, a notat în relatările proprii că un ofiţer de la Pentagon a recomandat, mai mult în glumă, ofieţerilor de informaţii militare să fie atenţi la obiectele zburătoare neidentificate. Restul rămâne, ca și alte relatări ale istoriei, o enigmă.

 

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate