
In articol:
- Ce se întâmplă dacă combinația vaccinurilor își dovedește eficiența
- Marea Britanie, printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus
Oamenii de știință din Marea Britanie își încep anul cu un nou studiu inedit! Experții de la Universitatea Oxford vor să vadă dacă o combinație între doua vaccinuri cu aceeași acțiune, dar de la companii diferite, au aceeași eficiență în a proteja oamenirea împotriva virusului SARS-CoV-2.
Astfel, vor fi utilizate în paralel vaccinurile prezente pe teritoriul britanic, Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford.
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
Ce se întâmplă dacă combinația vaccinurilor își dovedește eficiența
Studiul va implica 820 de voluntari cu vârste de peste 50 de ani și se ca concentra pe combinarea vaccinurilor produse de Pfizer/BioNTech și AstraZeneca/Oxford.
„Dacă arătăm că aceste vaccinuri pot fi utilizate combinat, va creşte considerabil flexibilitatea distribuirii lor”, a declarat Matthew Snape, cercetătorul la Oxford care se ocupă de aceste teste.
Va fi evaluată eficiența protecției în funcţie de distanţa în timp dintre cele două injecţii, testând un interval depatru săptămâni, apropiat de cel recomandat iniţial, şi un interval de 12 săptămâni, reţinut de autorităţile britanice pentru a vaccina mai multe persoane.
„Este chiar posibil ca prin combinarea vaccinurilor răspunsul imunitar să fie mai bun, cu niveluri mai ridicate de anticorpi şi care să dureze mai mult”, mai spune Jonathan Van-Tam, directorul medical adjunct pentru Anglia.
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
Marea Britanie, printre cele mai afectate de pandemia de coronavirus
De pe continentul european, Marea Britanie a fost cea mai afectată țară ca urmare a crizei epidemiologice produse de noul tip coronavirus.
Regatul Unit a imunizat 10 milioane de persoane și vrea ca până la mijlocul lui februarie să aibă cel puțin 15 milioane.