Experții din Cluj avertizează că există un virus mai periculos decât SARS-CoV-2 și care are o mortalitate de 98%: „Nu există vaccin, nu există tratament eficient”

Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterină vorbesc despre cât de grave sunt epidemiile de pestă porcină.

Pesta porcină
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pesta porcină este extrem de periculoasă și în comparație cu coronavirusului are o mortalitate mult mai ridicată, de circa 98%.

Cerectătorii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterină au reușit, însă, să facă niște proogrese în ceea ce privește modalitatea în care agentul patogen pătrunde în organismul fermelor de porci. Epidemia de pestă porcină a cauzat în România pagube care s-au ridicat la circa un miliard de euro. Momentan, nu există niciun tratament și niciun vaccin care poate să prevină sau să trateze infecția, iar animalele sunt sortite unei morți sigure.

Pesta porcină
Pesta porcină[Sursa foto: PixaBay]

Pesta porcină, cercetată de experți ANSVSA din Cluj: „E ste un virus foarte rezistent, îl iei pe haine, pe talpa pantofului”

Se pare că virusul  poate fi luat de peste tot, fiind extrem de rezistent. Astfel, orice om îl poate lua de oriunde și își poate infecta animalele. Mai mult, speciaștii din cadrul ANSVSA Cluj au descoperit cum virusul pătrunde în fermele de porci în care sunt luate măsuri de biosecuritate foarte drastice. 

Citeste si: Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

„Dacă ne referim la gravitatea virusului, rata de mortalitate este 98-99%.

Din punct de vedere economic este un dezastru, nu există vaccin, nu există tratament eficient, este un virus foarte rezistent în mediu, îl iei pe haine, pe talpa pantofului şi-l duci mai departe. Trăieşte chiar şi în alimentele care nu sunt preparate termic. Dacă afumi carne infestată cu virus, nu omori virusul. Ajungi să consumi acea carne şi ce rămâne dai porcului, acesta se va îmbolnăvi”, a declarat unul dintre cercetători, pentru Adevarul.

Cercetătorii, despre cum se poate une capăt unui eventuale epidemii

În cazul în care apare un caz de animal infectat cu pesta porcine trebuie să fie luate măsuri urgente. Astfel, trebuie sacrificați absolut toți porcii care au luat contact cu cel bolnav pentru că există riscul ca boala să se răspândească și în alte gospodării și astfel să apară o epidemie, iar pagubele pot fi uriașe. 

„Dacă la o fermă de porci apare un caz, se omoară toţi porcii, ca măsură preventivă. Dacă halele unde sunt ţinuţi porcii sunt la o anumită distanţă, dacă sunt respectate toate normele de bio-securitate, e posibil să se facă o depopulare parţială. S-a încercat asta la nivel european şi internaţional, dar fără succes”, a mai continuat expertul. 

De exemplu, în 2017, cand România s-a confruntat cu o epidemie de pestă porcină, pagubele materiale produse de virus s-au ridicat undeva la circa 1 miliard de euro.

Citeste si: Coronavirus România! Peste 1.000 de cazuri de infectari cu virusul COVID-19 în ultimele 24 de ore

„Sunt cifre neoficiale. Oficial putem calcula despăgubirile plătite proprietarilor, dar am avea un rezultat subevaluat”, a mai precizat cercetătorul pentru aceeași sursă citată. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nou focar de pestă porcină africană în judeţul Timiş

După focarele de coronvirus, un altul a fost descoperit! Se suspectează că pesta porcină a lovit din nou

Fermele de porci și de oi le golesc buzunarele lui Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan! Au investit aproape 300.000 de euro în "Reghe Ranch" și s-au ales cu nimic!

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies