Experții în sănătate anunță APOCALIPSA la iarnă: „Va fi un decembrie ucigaş!” Câţi români vor muri de COVID-19 în 2020

Institutul de Măsurători de Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington face estimări îngrijorătoare privind numărul deceselor cauzate de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Previziune în legătură cu decesele cauzate de Covid-19 în România
Spital Covid-19


In articol:

Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) face o previziune înspăimântătoare în legătură cu decesele cauzate de Covid-19 în România. Conform specialiștilor, țara noastră va depăși pragul de 17.000 morți și asta doar cu condiția să nu fie luate și alte măsuri de relaxare.

România ar putea înregistra până la finalul acestui an 17.251 de morți, cu un ritm de 75 de decese pe zi.Asta cu condiția să se mențină procentul din populație care folosește măștile în spațiul public, de circa 60% în țara noastră, notează fanatik.ro.

Spitalele vor fi suprasolicitate până pe 20 noiembrie

Presiunea maximă asupra spitalelor va fi atinsă pe 20 noiembrie când vor fi 2.970 de pacienți care au nevoie de terapie intensivă și numai 1.744 de paturi disponibile la ATI. Această estimare a fost făcută luând în considerare posibilitatea ca până atunci capacitatea spitalelor să nu fie extinsă față de momentul actual.

Un decembrie ucigaș

Specialiștii estimează că vârful pandemiei în România ar urma să fie atins pe 16 decembrie, cu aproape 168.000 de cazuri active de coronavirus. În condițiile în care, potrivit Institutului, intervalul mediu între infectare și deces este de circa 17-21 de zile, numărul maxim de decese într-o singură zi ar putea fi atins în luna ianuarie, existând varianta ca pe 31 decembrie să avem nu mai puțin de 1.090 de decese pe zi.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Este nevoie de PLASMĂ! Mariana, o asistentă bolnavă de Covid-19 și intubată, salvată în ultimul moment: „A fost un strigăt de ajutor”

Citeste si: Măsură extremă pentru prevenirea fenomenului de bullying în școli. Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela

Citeste si: Caz șocant! O tânără de 19 infectată cu coronavirus a fost violată de paramedic în ambulanță

În acest caz, România ar putea ajunge una dintre țările cele mai lovite de epidemie, pe locul 6 la rata deceselor, cu 216 morți la 100.000 de locuitori. IHME avertizează că luna decembrie va fi una grea pentru toată emisfera nordică a planetei deoarece cazurile de infectare cu COVID-19 vor crește pe fondul răcirii vremii.

Suntem în fața perspectivei unui decembrie ucigaș, în special în Europa, Asia Centrală și Statele Unite. Însă știința este clară și probele irefutabile: portul măștii, distanțarea socială și limitarea adunărilor publice sunt vitale în prevenția transmiterii virusului (…) Oamenii din emisfera nordică trebuie să fie în mod special vigilenți pe măsură ce se apropie iarna, deoarce coronavirusul, ca și pneumonia, va fi prevalentă în zonele cu climă rece”, a declarat Christopher Murray, directorul Institutului.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Jador își pune bazele unei case de vis! Artistul a vorbit despre cum vrea să arate și de ce își dorește să fie atât de mare!

Este nevoie de PLASMĂ! Mariana, o asistentă bolnavă de Covid-19 și intubată, salvată în ultimul moment: „A fost un strigăt de ajutor”

Măsură extremă pentru prevenirea fenomenului de bullying în școli. Anunțul făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela

UPDATE Curs valutar BNR, pentru 9 septembrie 2020! Iată lista fluctuațiilor!

Klaus Iohannis, primele declarații după alegerile locale 2020: „Victoria aparține în primul rând democrației românești”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies