Experții în sănătate aruncă în aer tot ce se știa despre CORONAVIRUS. „Riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este de 20 de ori mai mare în interior”

Unul dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din SUA susține că riscul de infectare cu COVID-19 în interior este de 20 de ori mai mare decât în exterior.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Noul virus, mai periculos în interior
Noul virus, mai periculos în interior


In articol:

Syra Madad, director de Programe pentru Sistemul de Răspândire a Agenților Patogeni pentru spitalele din New York, a fost implicată în pregătirea și răspunsul pentru mai multe epidemii, în ultimii ani. Ebola și virusul Zika sunt doar două dintre ele.

Epidemiologul a făcut mai multe declarații în această seară, la Digi24, despre cum s-a răspândit noul virus în întreaga lume. Syra Madad a vorbit și despre apariția primului vaccin anti-Covid.

„A fost subestimată boala”

Specialistul a spus că sistemul medical a fost vulnerabil în fața virusului, cu precădere din cauză că nu exista infrastructura necesară în spitale pentru a-l combate. Medicul dă vina pe politicieni că nu au tratat boala cu seriozitate de la început.

„Am răspuns la mai multe pandemii și epidemii de-a lungul carierei mele și cea ce face COVID-19 atât de dificil este în primul rând faptul că avem de a face cu un virus respirator și au fost făcute foarte multe greșeli la început, aici, în SUA, dar și în toată lumea.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Un om de știință explică cum COVID-19 provine, de fapt, dintr-un laborator al Guvernului Chinez!

Citeste si: Cifre ALARMANTE! Crește din nou numărul cazurilor noi de coronavirus. Zeci de decese cauzate de Covid-19, în ultimele 24 de ore

Citeste si: Coșmarul prin care trece o tânără de 22 de ani infectată cu Covid-19. „Nu voi putea vreodată să mă întorc la o viață normală”

În primul rând, a fost subestimată boala în sine și faptul că nu am avut infrastructura de care am avut nevoie ca să fim capabili să reacționăm potrivit și rapid în fața acestei infecții. Sunt multe probleme pe care le-am avut încă de la începutul pandemiei și continuăm să le avem, deși suntem de 9 luni în pandemie. Dacă politicul și politicienii nu iau pandemia în serios, dacă nu au voința politică pentru asta, atunci rezultatul va fi unul urât”, a spus epidemiologul.

Noul virus, mai periculos în interior

Medicul susține că noul virus este mai periculos în interior decât în exterior. „Știm despre COVID-19 este că riscul de a fi mortal este mai mare pentru populația mai în vârstă. Pentru tinerii care se infectează, evident cazurile fatale sunt mai puține, ceea ce este foarte bine, dar din nou, cum am spus, nu știm ramificațiile pe termen lung, nu știm despre bolile asociate cu COVID-19, deci chiar dacă tinerii nu mor din cauza Covid-19, ar putea să aibă probleme pe termen lung pe care urmează să le aflăm.

Riscul de răspândire a virusului este de 20 de ori mai mare în interior, decât în exterior. Deci sunt lucruri pe care le poți face pentru a scădea riscul de a transmite COVID-19 sau de a te infecta cu virusul”, a spus medicul.

Când apare vaccinul anti-Covid

Specialistul în sănătate spune că un vaccin anti-Covid-19 pentru toată lumea vom avea abia în 2021. „Cred că putem avea un vaccin până la finalul acestui an, nu în octombrie sau noiembrie, dar cred că undeva până la finalul anului. Dar nu va fi disponibil pentru populație decât în 2021, deci primii care vor primi vaccinul vor fi cei care lucrează în sistemul de sănătate, ei sunt grupul prioritar. Restul populației va avea acces la acest vaccin undeva în 2021”, a declarat epidemiologul.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

O femeie terorizată de soacră a ajuns la limita răbdării: „ A umblat cu vrăji pentru a ne despărți! Nu știu ce să fac”

Emily Burghelea tună și fulgeră după ce a fost umilită de Dani Mocanu. Fosta asistentă îl pune la punct pe celebrul manelist: „Așa ceva nu se face”

Unul dintre cei mai de temuți interlopi din Republica Moldova a fost declarat nevinovat

Un nou video cu fetița de cinci ani bătută de mamă! Copila era supusă la chinuri greu de imaginat: „Monstrul din Giulești își bate sălbatic fetița! Pușcărie pe viață!”

Ce avere are primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată? Traian Ogâgău are terenuri de 50.000 mp la Sângeorz-Băi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies