Elena Udrea

Elena Udrea

Actualitate

Extrădarea Elenei Udrea, amânată! Fostul ministru a izbucnit în lacrimi în fața judecătorilor bulgari

Elena Udrea a ajuns în fața judecătorilor bulgari, după ce a fost prinsă în timp ce încerca să fugă, la scurt timp după ce a aflat că trebuie să facă pușcărie.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, iar decizia luată de  Înalta Curte de Casație și Justiție este una definitivă. Doar că fostul ministru al Turismului a încercat să fenteze legea, iar imediat cum instanța a dat verdictul, ea a fugit din România. A fost, însă, prinsă de autoritățile bulgare, în timp ce se afla foarte aproape de granița cu Grecia.

Elena Udrea a fost reținută timp de 72 de ore, iar în urmă cu puțin timp a ajuns în fața magistraților din Bulgaria, unde a primit verdictul.

Judecătorii au decis extrădarea ei în România, însă acest lucru va fi amânat, căci a făcut apel la Curtea de Apel din Sofia.

Elena Udrea
Elena Udrea[Sursa foto: Captură video ]

Extrădarea Elenei Udrea, amânată. Vrea azil politic în Grecia 

În ziua în care ICCJ a hotârăt ca aceasta să facă închisoare cu executare pentru acuzațiile din dosarul Gala Bute, Elena Udrea era deja plecată din țară. Ea a fost prinsă în Bulgaria, aproape de granița cu Grecia.

A fost luată în arest de polițiștii bulgari, unde a stat 72 de ore, iar astăzi a fost dusă în fața magistraților de la Judecătoria din Blagoevgrad.

Magistrații au hotărât sâmbătă, 9 aprilie, ca aceasta să fie extrădată în România, însă acest lucru va fi amânat, căci a făcut apel la Curtea de Apel din Sofia, iar data a fost stabilită pentru 14 aprilie. De asemenea, fostul ministru al Turismului a depus la instanță din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia. 

Mai mult, se pare că aceasta a început să plângă în fața judecătorilor, cărora le-a cerut să țină cont de faptul că este mamă și să-i dea o sentință mai blândă. În imaginile surprinse din sala de judecată, aceasta este vizibil afectată și își șterge constant lacrimile de la ochi. 

Elena Udrea

Elena Udrea

[Sursa foto: Captură video ]

Elena Udrea era convinsă că va scăpa de condamnare

Citeste si: Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria până săptămâna viitoare! Detalii de ultim moment

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam seama că nu ne ajung banii de două banane, ci doar de una.”- kfetele.ro

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: "E cumva o glumă?!" Cum a apărut Kate Middleton pe coperta unei prestigioase publicații din Anglia- radioimpuls.ro

După condamnarea fostului ministru, Traian Băsescu a fost unul dintre cei care au luat cuvântul în ceea ce o privește pe Udrea. În cadrul unei emisiuni TV, fostul șef de stat a recunoscut când a vorbit ultima dată cu Elena Udrea, dar și anume.

Marți, pe 5 aprilie, spune Traian Băsescu, a vorbit cu Elena Udrea, iar din ceea ce au discutat, spune politicianul, fosta sa colaboratoare din sfera politică părea foarte optimistă în ceea ce privește decizia magistraților. Băsescu spune că Udrea era convinsă că va scăpa de pedeapsa de după gratii, lucru care nu s-a adeverit.

Citeste si: Cât costă tricoul purtat de Elena Udrea în ziua condamnării! Dincolo de preț și brand, pare special creat pentru ea: "Un confort sporit"| EXCLUSIV

”N-am vorbit, n-am avut cum. Eu am vorbit ultima dată cu Elena Udrea marți, săptămâna asta, și era foarte optimistă. Era optimistă, nu-și făcea probleme. Era convinsă că va primi și ea o sentință similară cu ce s-a dat în toate celelalte dosare”, a declarat Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni TV.