Fa cunostinta cu "Hutulii", cei mai vechi cai din Romania! Materialul asta va ajunge 100% la Discovery! Vezi cum arata "mandria" Bucovinenilor!

In Romania, la Lucina, exista o crescatorie de cai care i-ar face invidiosi pe toti. Rasa care se creste aici se numeste "Hutul", iar acest tip de cal stramosesc este considerat mandria Bucovinenilor. ##VIDEO140038##

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

Hutulul este o rasa de cai mici, originara din Muntii Apusei. Animalele sunt crescute pentru munca datorita stoicismului cu care suporta conditiile de trai, indiferent cat de vitrege ar fi acestea.

fara descriereIstoria lor este una veche, Hutulul fiind kalooga_36441" nepotul" calului Tarpan, un cal salbatic care a trait in Preistorie. Mai mult, se crede ca pe monumentele ridicate de imparatii romani, Domitian si Traian, ar fi infatisati caii Hutului.

Caii din aceasta rasa sunt animale de povara, dar exista si exemplare crescute pentru razboi. In Romania, prima herghelie de Hutuli a fost facuta in 1856 la Radauti, in judetul Suceava. Din pacate, cele doua razboaie mondiale au afectat serios efectivele de hutuli din Romania, dar din 1994 s-a infiintat Federatia Internationala a Hutulului care se preocupa de conservarea acestei rase.

In momentul de fata, in lume, exista 3.500 de cai din aceasta rasa, din care 450 se afla la Lucina, in Romania.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate