Fa o friptura de miel in doar 15 minute dupa reteta lui Chef Hadean

Bucatarul de la Masterchef a postat pe blogul lui reteta unei fripturi delicioase si usor de preparat.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Chiulota e o parte din pulpa din spate a mielului/berbecuţului. E o bucată destul de fragedă care poate fi gătită simplu, fără multe complicaţii. Poate fi marinată sau nu, poate fi condimentată doar cu sare şi piper sau cu mirodenii arăbeşti ori indiene şi, foarte important, nu are nevoie de mai mult de un sfert de oră pentru a fi gata de mâncat. De exemplu:

Avem carnea. O prăfuim cu sare, o dezmierdăm cu cimbru ori cimbrişor, o masăm cu puţinulei de măsline. Îi dăm pace până a doua zi, pentru o aromă puternică sau o gătim imediat, fără riscul de a anula aroma cimbrului. Cum?

fara descriereO frigem în tigaia bine încinsă, două minute şi jumătate pe fiecare parte. În timpul frigerii nu-i greşit să mai punem două-trei rămurele de cimbru în tigaie. Poate şi un cub mic de unt, vine la pachet cu multă savoare. Între timp încingem bine (200-210 grade Celsius) cuptorul. Punem carnea la cuptor pentru 10 minute.

Garnitura poate fi nişte spanac tânăr, tras la tigaie cu usturoi şi puţină zeamă de lămâie. O salată din roşii cherry şi avocado poate completa frumos un prânz de felul acesta", a scris bucatarul pe blogul sau.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate