Facebook, în centrul unui nou scandal uriaş! O adolescentă a fost vândută pe reţeaua de socializare

O adolescentă din Sudanul de Sud a fost licitată recent pe Facebook pentru a fi luată de soţie, deşi este minoră, acuză o organizaţie pentru drepturile omului, sugerând că reţeaua de socializare online ar fi târg modern de sclavie.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

Postarea despre licitaţie a fost eliminată imediat după ce a fost depistată, pe 9 noiembrie, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook, potrivit Mediafax. Surse citate de CNN susţin însă că postarea a fost activă cu 15 zile înainte de organizarea licitaţiei şi câteva zile după căsătorie.

În urma licitaţiei, tatăl fetei a primit 500 de vaci, trei maşini şi 10.000

de dolari, afirmă organizaţia Plan International, precizând că cinci bărbaţi, inclusiv oficiali de rang înalt din Sudanul de Sud au participat la eveniment.

George Otim, directorul filialei din Sudanul de Sud a organizaţiei umanitare Plan International, a condamnat licitaţia, cerând efectuarea unei anchete.

“Această folosire a tehnologiei în scop barbar aminteşte de târgurile de sclavi. Este incredibil că o fată poate fi vândută în vederea căsătoriei pe cea mai mare reţea de socializare online din lume”, a subliniat Otim.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A murit la doar 27 de ani! Cu ultimele puteri a scris un mesaj de adio pe Facebook! Înfiorător ce a putut să transmită

Incredibil! Ce a scris iubita lui Daniel pe Facebook, tânărul care şi-a ucis familia din Călăraşi, după ce s-a aflat totul! ”Dani, iubitule, tu nu eşti aşa”

Ce s-a ales acum de fondatorul jocului Caritas. A fost unul dintre cei mai bogați români

Dana Budeanu dă de pământ cu președintele României

Se dau bani în plus de la stat. Cine va primi 90 de lei pe oră? Cîțu a decis

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

EvZ TV. Știri neconfirmate. Cultura susține economia

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies