Familiile din Ungaria vor primi până la 10.000 de dolari pentru renovarea locuinţei

Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei.

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

Familie fericită
Familie fericită[Sursa foto: PixaBay]

Guvernul ungar va da până la trei milioane de forinţi (9.693 de dolari) fiecărei familii drept ajutor pentru renovarea locuinţei, aceasta fiind ultima măsură adoptată de Executivul de la Budapesta pentru a stimula revenirea economiei după pandemia de coronavirus.


In articol:

"Familiile cu cel puţin un copil vor putea recupera jumătate din costurile lucrărilor de renovare, până la trei milioane de forinţi", a declarat ministrul pentru Familie, Katalin Novak.

De asemenea, sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a locuinţei, renovarea băii sau bucătăriei, precum şi extinderea locuinţei. Novak a dat drept exemplu cazul unei familii cu un copil care ar putea cheltui şase milioane de forinţi pentru lucrări de renovare şi economisi trei milioane de forinţi.

(Citește și: Raed Arafat: ”4,5% din populaţia României a fost deja expusă şi infectată”

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Cum facem diferența dintre o răceală, gripă si COVID-19 - bzi.ro

Ba mai mult, acest anunţ vine la o săptămână după ce premierul Viktor Orban a anunţat că Ungaria va aplica o cotă redusă de TVA de 5% pentru proiectele de construcţii de locuinţe, până la finele lui 2022, în ideea de a susţine sectorul construcţiilor.

106640203-1653313271490085-8407369628762117805-n-1.gif

De precizat este că, Ungaria, ţară care are o rată standard TVA de 27%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a mai aplicat o rată TVA de 5% pentru proiectele de locuinţe începând din 2016 şi până la finele anului trecut. Măsura a declanşat un boom al locuinţelor în Budapesta, care a permis ca Ungaria să înregistreze ritmuri de creştere economică cuprinse între 4% şi 5%. 

Familiile cu cel puțin un copil din Ungaria vor primi ajutor de până la 9700 de dolari

"Măsura se înscrie în politica Guvernului de a spijini familiile şi construcţiile de locuinţe. Cu toate acestea, astfel de măsuri unicat nu pot inversa şocul economic provocat de pandemia de coronavirus", a adăugat Virovacz.

Economistul ING, Peter Virovacz, a apreciat că anul viitor deficitul bugetar va urca până la 4% din PIB, peste ţinta de 2,9% din PIB inclusă în bugetul pe 2021. "Măsura se înscrie în politica Guvernului de a spijini familiile şi construcţiile de locuinţe. Cu toate acestea, astfel de măsuri unicat nu pot inversa şocul economic provocat de pandemia de coronavirus", a adăugat Virovacz.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Anunțul incredibil făcut de „King Kong din Berceni”. A supraviețuit miraculos unei crime la comandă, iar acum...

Nelson Mondialu nu vrea s-o mai ”ardă” interlop! Tatăl lui Livian cere tribunalului să fie reabilitat, la 17 ani de la ultima condamnare! EXCLUSIV

Superalimentul care luptă cu celulele canceroase și cu bolile de inimă. Este mai bun decat orice supliment alimentar

Din ce bani trăiesc de fapt Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza! Adevărul despre veniturile celor două EXCLUSIV

Politicianul, Chico Rodrigues este suspectat de deturnarea fondurilor pentru COVID-19: "Echipa de poliție deține un videoclip cu percheziția”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies