Fără programare la vaccin, din 7 mai. Persoanele peste 60 de ani pot merge la orice oră

De vineri, 7 mai, se poate merge la vaccinare fără programare, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Fără programare la vaccin, din 7 mai
Autor: Ioana Stan

In articol:

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că de pe 7 mai, oamenii se pot prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare în prealabil.

Care este intervalul orar în care te poți vaccina fără programare

Persoanele peste 60 de ani pot merge la orice oră
Fără programare la vaccin, din 7 mai[Sursa foto: PixaBay]

"Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare, pentru că vineri se face aprovizionarea pentru sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil vom stabili ca persoanele de peste 60 de ani să se poată prezenta direct fără programare la centrele de vaccinare (…) și se pot prezenta pe tot parcursul intervalului de lucru, adică 08:00 – 20:00. Restul persoanelor se vor prezenta după ora 14:00 până la finalul programului de lucru (ora 20:00 – n.red.).

Nu vreau să existe nemulțumiri. Persoanele care au prioritate vor fi cele deja programate, însă suplimentar se vor elibera bonuri de ordine celor care se prezintă direct la vaccinare. Dacă, de exemplu, un centru are 120 de locuri capacitate de vaccinare și 50 de persoane sunt deja programate, pentru restul de până la 120 se eliberează bonuri de ordine.

Pot fi trecute, eventual, persoanele pe o listă suplimentară și să se prezinte eșalonat, a doua zi, a treia zi", a precizat Valeriu Gheorghiță.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Citeste si: Ce facilități au persoanele vaccinate. Florin Cîțu, anunț despre renunțarea la mască

Valeriu Gheorghiță a ținut să precizeze că persoanele care se prezintă la vaccin fără programare nu au, însă, garanția că vor fi imunizate în ziua respectivă, pentru că depinde de câte persoane se prezintă în total în respectivul centru de vaccinare.

Citeste si: Ministrul Educației, anunț important despre elevii care se întorc miercuri la școală. Ce trebuie să știe elevii din clase terminale

Cele mai multe persoane s-au vaccinat în București

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că cea mai bună rata de vaccinare este în București.

“Avem un procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză de peste 20%, 20,33% din populaţia eligibilă care a fost vaccinată cu cel puţin o doză. Avem 11,93% persoane care au fost vaccinate cu o singură doză şi 8,39% persoane care au fost vaccinate cu schema completă cu cele două doze. Avem peste două milioane de persoane care au fost vaccinate cu schemă completă ceea ce înseamnă obţinerea beneficiilor maximale după vaccinarea împotriva COVID-19. Am făcut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivel judeţelor. În municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%, dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte judeţe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, urmat de judeţul Cluj cu 28%, Timiş – 22%, Braşov – 22%, Sibiu – 21%, Constanţa – 21%. Sunt primele şase judeţe cu o rată de acoperire vaccinală peste media naţională”, a conchis Valeriu Gheorghiţă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce facilități au persoanele vaccinate. Florin Cîțu, anunț despre renunțarea la mască

Ministrul Educației, anunț important despre elevii care se întorc miercuri la școală. Ce trebuie să știe elevii din clase terminale

Ce îi așteaptă pe români după relaxarea de Paște? Anunțul făcut de Raed Arafat

Horoscop Zilnic Luni 10 Mai 2021: Gemenii vor avea parte de cea mai bună zi din acest an, Taurii vor avea parte de câteva discuții mai aprinse cu șefii

Dan Barna e în stare de şoc. Niciodată nu a crezut că se va întâmpla asta

Lavinia Pârva rupe tăcerea: divorțează de Ștefan Bănică? A bătut-o acesta crunt și pe ea? Vedeta a decis să spună adevărul

Exclusiv. Crima de la Onești. Descoperire uluitoare în cazul celor doi muncitori hăcuiți de Moroșan

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies