
In articol:
Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia, avertizează șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Tedros Adhanom Ghebreyesus susține că oamenii din întrega lume nu vor scăpa de Covid-19, în ciuda apariției unui vaccin. În acest context, oficialul atrage atenția publicului să respecte în continuare măsurile de siguranță recomandate de autorități.
Potrivit Agerpres, responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt îngrijorați legat de percepția oamenilor care au impresia că apariția vaccinului va pune capăt pandemiei de coronavirus.
Citeste si:Ce scrie pe prospectul vaccinului anti-COVID! În sfârșit s-a aflat care sunt efectele adverse
Oficialii avertizează că este un drum lung până acolo şi că în prezent în spitale „este cum nu se poate mai greu”. Directorul OMS pentru Europa, Mike Ryan, a subliniat că „vaccinurile nu înseamnă zero COVID” şi doar acestea singure nu vor fi de ajuns pentru a pune capăt pandemiei. „Am atins (...) un punct de cotitură al pandemiei. Le cerem oamenilor să continue să facă eforturi”,a spus el.
„Progresele vaccinurilor ne dau tuturor o speranţă şi acum începem să vedem lumina de la capătul tunelului. Totuşi, OMS este îngrijorată de o percepţie în creştere, anume că pandemia COVID-19 s-a încheiat”,a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Reuters şi AFP.
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro
„Ştim că a fost un an greu şi că oamenii au
Când începe vaccinarea în masă împotriva virusului Covid-19
Vaccinarea întregii populaţii împotriva COVID-19 va începe, cel mai devreme, în primăvara anului 2021.
Anunțul a fost făcut, miercuri, de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan. Primii care vor fi vaccinaţi sunt lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupele de risc.„România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc.
Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate”,a declarat miercuri Horaţiu Moldovan, citat de Agerpres.
SURSE: Agerpres