Fără vaccin, fără loc de muncă! Care este țara în care românii și-ar putea pierde joburile

Detalii de ultimă oră despre românii nevaccinați care lucrează în Germania! Ce se se va întâmpla cu aceștia dacă refuză imunizarea?

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Regulile privind pandemia de COVID-19 au început să fie din ce în ce mai stricte în Germania, motiv pentru care cine nu dorește să se supună acestora, va trebui să suporte consecințele.

Așadar, mulți dintre românii aflați la muncă în Germania vor fi nevoiți să se vaccineze, iar în caz contrar, cine refuză imunizarea, va rămâne fără loc de muncă. În aceeași situație se află și persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă peste hotare, aceștia trebuind să fie deja imunizați pentru a putea fi angajați.

Românii, acuzați că nu respectă normele anti-Covid

România se numără printre țările principale care furnizează forță de muncă pe piața germană, mai ales când vine vorba de locurile de muncă sezoniere, însă, cu toate acestea, regulile vaccinării anti-Covid ar putea face mai dificil decât în ultimii ani accesul cetățenilor români pe piața muncii din această țară. De asemenea, de precizat este că, românii care deja au un loc de muncă în Germania pot fi dați afară, în cazul în care refuză imunizarea anti-Covid-19. Totodată, românii care lucrează în abatoare au fost acuzați că nu respectă suficient normale anti-Covid.

Când vor fi ridicate restricțiile impuse în pandemie? Alexandru Rafila, anunț de ultimă oră: "Proporția de cazuri grave e mai mică"

Așadar, Germania deja se luptă cu un deficit mare pe piața forței de muncă, motiv pentru care în anul acesta, autoritățile și-au propus să angajeze peste 400.000 de muncitori calificați. Mai mult decât atât, salariul minim pe economie a crescut până la 12 euro pe oră, asta doar pentru a face cât mai atractive locurile de muncă.

Citeste si: Luca, fiul cel mare al lui Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce s-a născut frățiorul său. Ce i-a transmis lui Liam- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pe de altă parte, Berlinul a impus deja imunizarea anti-Covid pentru mai multe categorii profesionale, printre care se numără și medicii sau polițiștii.

Ce se întâmplă cu românii care lucrează în Germania și nu se vaccinează?

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

Există posibilitate ca în vară să se ajungă la vaccinarea obligatorie pentru toată populația adultă

De asemenea, proiectul vaccinării obligatorii intră în discuția Bundestagului, inclusiv pentru muncitorii străini, astfel că dacă acest lucru se va aproba, cel mai probabil, în vară, se va ajunge la imunizarea obligatorie pentru toată populația adultă, însă pentru o perioadă limitată, pentru un an sau doi.

Așadar, în luna februarie a acestui an va începe recrutarea muncitorilor sezonieri, fiind nevoie de 300.000 de persoane. De obicei, mulți oameni vin din Sud-Estul Europei, o mare parte fiind din România. Totodată, deoarece este foarte mare nevoie de forță de muncă, în abatoare se încearcă vaccinarea obligatorie, însă deocamdată este permisă activitatea în condițiile în care angajații prezintă zilnic sau la două zile un test rapid.

Alexandru Rafila, detalii de ultim moment despre valabilitatea certificatului verde! Ce se întâmplă de la 1 februarie

Totodată, românii din Gemania sunt influențați să nu se vaccineze de propaganda de acasă, fiind vorba, în special, de persoanele care lucrează ca forță de muncă necalificată, aceștia preferând să se testeze. Cu toate acestea, refuzul imunizării le poate produce probleme, asta pentru că mulți dintre angajați nu sunt asigurați medical, costurile tratamentului și internării fiind enorme în cazul în care se infectează.

De asemenea, angajatorii se află și ei în dificultate, deoarece încearcă să impună într-un fel sau altul imunizarea, însă din cauza lipsei forței de muncă, acestora le este destul de dificil să recurgă la obligativitatea vaccinării.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Există sau nu riscul ca Rusia să atace România? Comandantul trupelor NATO, avertisment despre cel mai negru scenariu: „Trebuie să luăm în calcul un atac chimic sau cu arme...

Motivul pentru care Turcia refuză vehement aderarea Suediei și Finlandei la NATO. Președintele Erdogan: "Este inacceptabil"

Vești bune pentru români! Mâncare mai bună în spitale, de la 1 iunie. Ce se întâmplă cu pacienții neasigurați

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Se întâmplă chiar la granița cu România! Au trimis soldații la frontieră. Ultimă oră

Câți copii are Laurențiu Reghecampf. Detalii neștiute din viața antrenorului de fotbal

Alertă medicală în România! Explozie de de infecţii digestive. Copiii sunt grav afectați

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies