Stiri

„Fără vaccin, fără școală”! Părinții care își trimit copiii nevaccinați la ore, amendați cu mii de lei

Ministrul Sănătății a anunțat că toți copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți la școală. În plus, părinții vor primi amenzi drastice dacă încalcă regula.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

Copiii nevaccinați nu vor mai fi primiți în școală. Măsura ar putea fi luată în viitorul apropiat, iar hotărârea i-a revoltat pe mulți părinți.

Părinții din Italia care își trimit la școală copiii nevaccinați riscă să fie amendați cu până la 500 de euro, iar copiilor sub șase ani li se poate refuza înscrierea la școală.

După numeroase cazuri de rujeolă apărute în școlile italiene, oficialii au decis să îi sancționeze drastic pe toți cei care își trimit copiii la școală nevaccinați.

Copiilor li s-a cerut să nu se prezinte la școală decât dacă pot dovedi că au vaccinurile la zi. Fostul Ministru al Sănătății a introdus noua legislație a vaccinării, iar copiii urmează să primească o serie de imunizări obligatorii chiar înainte de a merge la școală. Porivit legii Lorenzin, care poartă numele fostului ministru al Sănătății, copiii trebuie să fie vaccinați împotrica varicelei, poliomielitei, rujeolei, oreionului și rubelei.

Citeste si: Un doctor a murit la locul de muncă în timp ce se masturba! Ce i s-a întâmplat în timp ce se uita la filme erotice

Citeste si: Moment istoric! O femeie a rămas gravidă de două ori, la 10 zile distanță

Citeste si: Scene XXX, în baia unui club din Cluj-Napoca! Cine sunt protagoniștii prinși în fapt

În plus, copiii care au sub șase ani vor fi excluși din creșă sau din grădiniță în cazul în care părinții nu vor dovedi că cei mici sunt imunizați.

Data limită pentru vaccinare a fost stabilită de Ministrul Sănătății

De asemenea, potrivit aceleiași legi, copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani li se poate interzice să meargă la școală, iar părinții riscă amenzi de 500 de euro.

Data limită pentru ca părinții să prezinte dovada vaccinurilor a fost 11 martie.

„Acum toată lumea a avut timp să îndeplinească condiţiile", a declarat pentru ziarul "La Repubblica" ministrul sănătăţii, Giulia Grillo, care a rezistat presiunii politice din partea vicepremierului Matteo Salvini de a prelungi termenul limită.

„Regulile sunt acum simple: Fără vaccin, fără şcoală", a mai spus ministrul italian, potrivit agerpres.ro.