Fără vaccin, ieșirea din carantină poate avea efecte devastatoare. Ce ne poate salva de un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19?

Unele țări se pregătesc deja să iasă din carantină, iar acest pas ar putea avea efecte devastatoare, spun oamenii de știință. Experții susțin că nu putem vorbi de siguranța populației și nici de o ieșire totală din izolare, până când nu va exista un vaccin.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Fără vaccin, ieșirea din carantină poate avea efecte dezastruoase. Ce ne poate salva de un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19?
vaccin

Ieșirea din carantina poate duce la un nou val de îmbolnăviri

Oamenii de știință din Hong Kong avertizează că ieșirea prea timpurie din carantină ar putea avea efecte dezatruoase, în condițiile în care autoritățile nu monitorizează cu atenție noile infecții cu COVID-19.


In articol:

Aceștia susțin că nu se poate vorbi despre o ieșire totală din carantină, până în momentul în care populația va fi vaccinată. Mai mult decât atât, ieșirea din carantină ar putea declanșa un al doilea val de infectări, spun ei.

"În vreme ce aceste măsuri de control par să fi redus numărul de infecții, fără imunitate colectivă la coronavirus, cazurile ar putea reapărea cu ușurință, pe măsură ce întreprinderile, fabricile și școlile își reiau treptat activitatea și creste interacțiunea socială", susține Prof. Joseph T Wu, de la Universitatea din Hong Kong.

Cu toate că unele țări, printre care și China, au reușit să aducă numărul de reproducere de la două sau trei la sub unu, cercetătorii trag un puternic semnal de alarmă, spunând că dacă se revine la normalitate prea repede, numărul de îmbolnăviri va crește din nou.

Citeste si: Un tânăr taximetrist a murit infectat de o clientă care a tușit în mașină. Avea numai 33 de ani…

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!

Citeste si: O zi în „infern”. Mărturia șocantă a unei asistente: „Știu, în adâncul meu, că nu toți vom supraviețui. Cea mai mica schimbare ne conduce către moarte”

Citeste si: O zi în „infern”. Mărturia șocantă a unei asistente: „Știu, în adâncul meu, că nu toți vom supraviețui. Cea mai mica schimbare ne conduce către moarte”

Iar, dacă acest lucru se va întâmpla, sistemul de sănătate și economia vor avea mult de suferit, chiar și în condițiile în care vor fi din nou implementate măsuri drastice pentru a scădea din nou numărul.

Fără un vaccin, măsurile trebuie să continue să fie stricte

Care este concluzia la care au ajuns experții? Ei bine, până când nu va exista un vaccin pentru această nouă boală, trebuie să se găsească o modalitate prin care economia să poată fi pusă pe picioare, dar măsurile de control să continue să fie stricte, astfel încât să nu se ajungă la o nouă creștere a numărului de infectări cu coronavirus.

Fără vaccin, ieșirea din carantină poate avea efecte dezastruoase. Ce ne poate salva de un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19?
covid

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a îndemnat marţi ţările şi regiunile care au introdus măsuri de izolare a populaţiei în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus să nu le ridice prea devreme, potrivit Reuters.

Austria și Danemarca sunt primele țări care au anunțat dorința de a reveni la normalitate, în speranța că au depășit deja vârful epidemiei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Drama din familia Deliei! Tatăl ei suferă de o boală auto-imună și are nevoie urgentă de tratament

Ouă de Paște vopsite cu coji de ceapă

Premieră! Ședință foto de campanie a stilistei Adina Buzatu, adaptată la vremea pandemiei! Totul va fi online!

Medicii mai au o speranță! O femeie de 103 ani a fost vindecată de coronavirus cu un tratament foarte simplu

Jador de la Puterea dragostei, prima reacție după ce Simina a născut! "Eu mă jur că..."

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies