Fazele Lunii Decembrie 2022. Vezi pe ce dată este Lună Plină

Fazele Lunii Decembrie 2022. Vezi care sunt diferitele forme în care apare Luna pe Pământ.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Fazele Lunii Decembrie 2022. Vezi care sunt diferitele forme în care apare Luna pe Pământ, dar și când începe Luna Plină. 

Fazele Lunii Decembrie 2022

Fazele Lunii sunt diferitele forme în care apare Luna pe Pământ. Acestea sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare.

Fazele lunii variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Perioada de repetare a fazelor Lunii este numită Lună sinodică și are o durată de aproximativ 29,5 zile.

  • Lună Plină- 8 decembrie, ora 06:08 
  • Ultimul Pătrar- 16 decembrie, ora 10:56
  • Lună Nouă- 23 decembrie, ora 12:17
  • Primul Pătrar- 30 decembrie, ora 03:21

Citește și: Când începe Noul An Chinezesc 2023? Vezi ce schimbări aduce Anul Iepurelui de Apă

Fazele Lunii Decembrie 2022

Fazele Lunii Decembrie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Cum se produc fazele Lunii?

Luna, satelitul natural al Terrei, are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară cu perioada de 27,3 zile.

Citeste si: “Ea s-a chinuit și mi-a salvat viața“ Helmut Duckadam a fost la un pas de moarte! Legenda fotbalului românesc a povestit momentul în care și-a revenit din comă- kanald.ro

Citeste si: UPDATE/FOTO/VIDEO- O tânără a fost descoperită decedată pe o plajă din Mamaia. Ea a fost văzută de mai mulți trecători care au apelat 112: „S-ar fi putut întâmpla peste noapte”- stirilekanald.ro

Aceasta perioadă se numește perioada siderală, fiindcă este perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele, relatează Observatorul Astronomic Urseanu.

Se crede că fazele Lunii sunt datorate umbrei Pământului, dar acest lucru este total greșit. Pentru a explica fazele Lunii trebuie să se ia în considerare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele (singura sursă de lumina), Pământul și Luna.

Care sunt fazele Lunii?

Cele patru faze ciclice ale Lunii sunt: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar.

  • Luna Nouă- când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută.
  • Primul Pătrar- când Luna este la o elongatie (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta).
  • Luna Plină- când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele).
  • Ultimul Pătrar- când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar.

Citește și: Semnificația fiecărui an de căsnicie. Idei de cadouri pentru persoana iubită

Fazele Lunii Decembrie 2022

Fazele Lunii Decembrie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Cum să te îneci la mal, ditamai femeia? Nu știți ce e aici noaptea.” Noi detalii ies la iveală în cazul lui DJ Lalla! Paznicul plajei unde tânăra a fost găsită lansează o ipoteză șocantă- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO- Acuzații tulburătoare. Mai mulți copii ar fi fost bătuți de educatoare- stirilekanald.ro

Citeste si: ”Este ținut prizonier. E făcut cu moșmoande!” Oana Zăvoranu imploră vecinii pentru ajutor. Vedeta, convinsă că amanta lui Alex Ashraf face vrăji- radioimpuls.ro

Cum ne influențează Luna Plină?

Potrivit cercetătorilor, Luna Plină ne face accelerează ritmul cardiac și are o influență puternică asupra glandelor importante precum tiroida şi hipofiza. De aceea este recomandat ca în această perioadă să nu facem intervenții chirurgicale și să evităm vizita la dentist.

De asemenea, în zilele cu Lună Plină trebuie să ne ferim de lovituri și tăieturi, fiindcă se pot vindeca mai greu.

Se mai spune că în zilele cu Lună Nouă, organismul procesează mai greu alimentele bogate în grăsimi și zaharuri, de aceea este bine să consumăm mai multe fructe și legume.

Surse: astro-urseanu.ro, wikipedia.org, mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când se deschide Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca 2022. Ce concerte sunt programate în primele zile

Cum arată Târgul de Crăciun 2022 de la Sibiu. Se numără printre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cum au reușit să scape cu viață mirii care au organizat nunta transformată în masacru, în Irak

Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa...

Un matematician celebru spune că lumea riscă să fie anihilată din cauza a cinci oameni

„Bărbații slabi fug de femeile puternice! Oana este foarte puternică. Rar se nasc oameni ca Oana!” Anamaria Prodan, mesaj de susținere pentru Oana Zăvoranu, după divorțul de...

”A venit cu o piedică de mort acasă” Noi detalii șocante ies la iveală despre mariajul dintre Oana Zăvoranu și Alex Ashraf

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies