Fazele Lunii Februarie 2023. În această zi debutează Luna Nouă

Fazele Lunii Februarie 2023. Corpul astronomic apare sub diferite forme pe Pământ.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Fazele Lunii Februarie 2023. Vezi care sunt diferitele forme în care apare Luna pe Pământ, dar și pe ce dată debutează Luna Plină.   

Fazele Lunii Februarie 2023

Fazele Lunii sunt diferitele forme în care apare Luna pe Pământ. Acestea sunt date de poziția Lunii în raport cu dreapta Pământ-Soare.

Fazele lunii variază datorită mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Perioada de repetare a fazelor Lunii este numită Lună sinodică și are o durată de aproximativ 29,5 zile.

  • Lună Plină- 5 februarie, ora 8:28 P.M.
  • Ultimul Pătrar- 13 februarie, ora 6:00 P.M.
  • Lună Nouă- 20 februarie, ora 9:05 A.M
  • Primul Pătrar- 27 februarie, ora 10:05 A.M. 

Cum se produc fazele Lunii?

Luna, satelitul natural al Terrei, are o mișcare de rotație în jurul Pământului pe o orbită aproape circulară cu perioada de 27,3 zile.

Aceasta perioadă se numește perioada siderală, fiindcă este perioada în care Luna se întoarce în aceeași poziție, în raport cu stelele, relatează Observatorul Astronomic Urseanu.

Se crede că fazele Lunii sunt datorate umbrei Pământulu i, dar acest lucru este total greșit. Pentru a explica fazele Lunii trebuie să se ia în considerare orientarea a trei corpuri cerești: Soarele (singura sursă de lumina), Pământul și Luna.

Citește și: Casele în astrologie. Cum influențează zodiile, în funcție de astrogramă

Citeste si: Câți bani a scos din buzunar Raed Arafat pentru sistemul de urgență românesc: „Nu aveam altă soluție”. Șeful DSU s-a lovit de multe piedici pentru punerea pe picioare a serviciului SMURD- kanald.ro

Citeste si: O polițistă și-a dat în judecată șefii și colegii, acuzându-i că au obligat-o la sex oral, ca ritual de inițiere. Sunt trei inculpați în boxa acuzaților iar amănuntele sunt scandaloase- stirileprotv.ro

Fazele Lunii Februarie 2023

Fazele Lunii Februarie 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Care sunt fazele Lunii?

Cele patru faze ciclice ale Lunii sunt: Lună Nouă, Primul Pătrar, Lună Plină și Ultimul Pătrar.

  • Luna Nouă- când Luna se interpune între Pământ și Soare, fiind iluminat discul de pe fața nevăzută.
  • Primul Pătrar- când Luna este la o elongație (depărtare) de 90° est, față de Soare; atunci vedem doar jumătate din discul lunar iluminat (jumătatea din dreapta).
  • Luna Plină- când Luna se află la 180° de Soare; vedem atunci tot discul lunar iluminat (când Luna se afla în faza de Lună Plină, răsare când apune Soarele și apune când răsare Soarele).
  • Ultimul Pătrar- când Luna se află la o elongație de 90° vest, față de Soare; vedem iluminată jumătatea din stânga a discului lunar.

Citește și: Zodiac chinezesc 2023. Anul Iepurelui de Apă aduce schimbări pentru toate cele 12 zodii

Fazele Lunii Februarie 2023

Fazele Lunii Februarie 2023

[Sursa foto: Shutterstock]

Influența Lunii Pline asupra organismului uman

Luna este satelitul natural al Pământului, iar în jurul acesteia s-au țesut o mulțime de credințe și superstiții. Oamenii se simt atrași de Luna Plină pe care o consideră responsabilă pentru anumite comportamente, senzații sau decizii care se iau în acea perioadă.

Mulți sunt de părere că Luna Plină afectează comportamentul uman, somnul, dispoziția și deciziile. Se crede că energia Lunii este atât de puternică încât poate influența viața omului pe Pământ.

Citeste si: Fiul cel mare al Luminiței Anghel, dezvăluiri de coșmar pe internet! Tânărul a dezvăluit că nu se spală de săptămâni întregi, iar motivul i-a uluit pe toți- kfetele.ro

Citeste si: Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi- stirilekanald.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Citește și: Când trecem la ora de vară în 2023. Ceasurile se vor da înainte cu o oră

Din timpuri străvechi se crede că Luna Plină influențează recoltele, animalele și oamenii. Deși nu există dovezi științifice în acest sens, oamenii cred în continuare că Luna Plină are puteri magice.

Luna Plină este asociată cu euforia, excesele, belșugul, dar și împlinirile. Oamenii cred că schimbările radicale de dispoziție sunt cauzate de Luna Plină.

Totodată, Luna Plină este asociată cu fertilitatea, de aceea femeile cred că pot rămâne mai ușor însărcinate, dacă pe cer este Lună Plină.

Surse: astro-urseanu.ro, wikipedia.org, mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Istoria trecerii la ora de vară. Vezi de ce s-a luat această decizie

Când începe Noul An Chinezesc 2023? Anul Iepurelui de Apă aduce schimbări pe mai multe planuri

Cum se formează efectul Gloria? Este vânat de o mulțime de montaniarzi

Ömer din serialul Totul pentru familia mea, apariție de senzație alături de partenera lui de platou, Susen! Iată cum au fost surprinși recent, Lizge Cömert și Yiğit Koçak, în...

Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce ar putea pica anul acesta? Emoții mari pentru elevi

„Când nu mai faci eforturi, o relație se termină.” Iulia Vântur a spus ceea ce o macină de când s-a mutat în India

VIDEO: Mădălina Ghenea, cu lacrimi în ochi în ultima apariție televizată. Imaginile care i-au emoționat pe fani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies