Felicia Filip, despre albumul "Fata din vis": "Cuprinde cele mai mari hituri ale rockului românesc"

elicia Filip, alintată de presă "soprana rock a României", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă care a anunţat spectacolul de lansare a celui mai nou album - "Fata din vis" -, că acest material discografic cuprinde cele mai mari hituri ale rockului românesc.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereLa conferinţa de presă, care a avut loc marţi, în Sala Multimedia a Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), au participat Felicia Filip, Mike Godoroja şi Cristian Mihăilescu.

Soprana Felicia Filip a vorbit despre albumul kalooga_36441" Fata din vis" şi despre spectacolul care va avea loc luni, 18 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

"Albumul «Felicia Filip - Fata din vis» cuprinde cele mai mari hituri ale rockului românesc. Trebuie să avem în vedere şi să promovăm, să susţinem valorile româneşti. În acest sens, albumul nostru este de muzică 100% românească, valoroasă, cele mai mari hituri. Voi avea alături de mine, atât în concert, cât şi în turneul în ţară, invitaţi ale căror piese se găsesc pe album. La concertul de luni va fi împreună cu noi Adi Bărar, de la Cargo, Adrian Ordean, Călin Pop, de la Celelalte Cuvinte, Mircea Baniciu. Bineînţeles, va fi Paul Ciuci, de la Compact. De ce bineînţeles? Pentru că melodia lor dă titlul albumului şi concertului. Un moment important de poezie, de recitare, va fi oferit de maestrul (Ion, n.r.) Caramitru", a spus Felicia Filip la conferinţa de presă.

Soprana Felicia Filip readuce în atenţia publicului zece piese care au scris istorie, lansate de-a lungul timpului de Compact, Holograf, Iris, Direcţia 5, Roşu şi Negru, Cargo, Semnal M, Celelalte Cuvinte, Sfinx şi Mircea Baniciu.

"Alegerea pieselor a fost a mea. Le-am ales după sensibilitatea mea, după dorinţa mea de a fi apropiat de mine şi sensibilităţii mele. Este, de fapt, un punct de vedere în ce priveşte albumul şi acest spectacol. Punctul de vedere al Feliciei Filip vizavi de «Fata din vis»", a completat soprana.

Mike Godoroja, care semnează producţia artistică, a precizat că realizarea acestui album a durat mai bine de doi ani. "Un album foarte bine lucrat, n-am vrut să fie un hit de moment. Nu ne-a interesat să ieşim la rampă decât atunci când am considerat că lucrurile s-au copt", a declarat acesta.

Cât despre spectacolul de luni, Mike Godoroja a spus că "nu este de rock simfonic, nu va avea orchestră sau cor, va fi un spectacol cu trupă rock".

"Ne-am dorit să aducem în faţa dumneavoastră muzica românească de foarte bună calitate"
, a spus şi Cristian Mihăilescu la conferinţa de presă.

După modelul Montserrat Caballe - Freddie Mercury, soprana Felicia Filip este cea care a deschis drumul rockului simfonic în România. Începută în 1996, colaborarea cu trupa Iris a avut un succes uriaş, ce a culminat cu lansarea albumului "Filipissimia", iar "Fata din vis" este cel de-al doilea album semnat de "soprana rock a României".

La sfârşitul concertului de luni, spectatorii vor avea ocazia să se întâlnească cu Felicia Filip într-o sesiune de autografe.

Artista, alături de întreaga echipă, plănuieşte deja un turneu de promovare a albumului "Fata din Vis" în principalele oraşe ale României. Acesta va începe la sfârşitul lunii noiembrie şi va continua şi în 2014. Pe 20 decembrie, Felicia Filip va susţine un concert de Crăciun, la Sala Palatului din Bucureşti, alături de Orchestra din Viena.

Biletele pentru spectacolul de la Sala Studio se găsesc la Teatrul Naţional şi online, pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.iabilet.ro, www.biletoo.ro şi www.bilet.ro. În funcţie de categorie, preţul unui bilet este de 200 de lei (VIP), 150 de lei (I) şi 100 de lei (II).

Vestimentaţia Feliciei Filip pentru acest eveniment este creaţia designerului Doina Levintza, producţia artistică este semnată de Mike Godoroja, iar regia artistică îi aparţine lui Cristian Mihăilescu.

Câştigătoare a numeroase premii internaţionale, soprana Felicia Filip a avut, de-a lungul anilor, o carieră impresionantă peste hotare, cântând în teatre de prestigiu din lume precum Royal Opera House Covent Garden din Londra, Staatsoper din Viena, Teatro Liceu din Barcelona, Théâtre du Capitole din Toulouse etc. A fost remarcată în roluri verdiene, în special ca Violetta din "La Traviata", în opere de Gaetano Donizetti, Vincenzo Bellini, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Giacomo Puccini, dar şi în lucrări de operetă şi vocal-simfonice. De-a lungul carierei, a colaborat cu nume mari ale scenei lirice, cum ar fi Montserrat Caballé, Roberto Alagna, Francisco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Presa internaţională a numit-o "diva céleste" şi "noua regină a Traviatei". A cucerit toate scenele importante de pe glob şi din România şi este unica solistă care a obţinut toate premiile Mozart.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate