Femeile însărcinate sunt în pericol! Cum pot fi afectate de COVID-19?

În urma mai multor studii, s-a demonstrat felul în care infectarea cu COVID-19 poate afecta femeile însărcinate. Detalii alarmante despre posibilele pericole.

Distribuie pe:

Autor: I.N.

Femeile însărcinate sunt în pericol! Cum pot fi afectate de COVID-19?


In articol:

Un studiu realizat recent de mai mulți cercetători italieni a urmărit felul în care infectarea unei femei însărcinate cu COVID-19 afectează pruncul. Rezultatele nu au fost afișate ca fiind 100% certe, însă s-a pronit teoria conform căreia virusul COVID-19 poate treec prin placentă, afetând asftel și fătul.

Claudio Fenizia, profesor la Universitatea din Milano, alături de colegii lui, au studia 31 de femei înărcinate ce au fost infectate cu COVID-19. Femeile au fost supuse la mai multe teste, au fost testate atât ele, copii, și cordonul obilical al fiecărui bebeluș. În urma testelor, doi dintre prunci au fost depistați pozitiv cu coronavirus.

„Rezultatul nostru sugerează că transmiterea verticală a avut loc în două cazuri din cele 31 studiate. Șansele ca dezvoltarea bebelușilor să fie afectată de Covid-19 sunt minime căci mamele au fost infectate în ultimul trimestru de sarcină.Virusul poate ajunge de la mamă la copilul nenăscut prin placentă. Afecțiunile pe care fătul le poate suferi sunt leziuni cerebrale severe sau microcefalie.”

Citeste si: Un băiat a trecut pragul casei Puterea dragostei, chiar înainte de Marea Finală! Fetele au sărit pe el

Citeste si: Doi tineri, reţinuţi după ce ar fi violat o fată de 15 ani şi ar fi distribuit imaginile filmate cu telefonul mobil

Citeste si: Roxana, ”prințesa Ardealului”, s-a făcut brunetă! Solista a devenit mamă acum 5 luni FOTO

Micuții au fost infectați direct

„Virusul a fost găsit într-o placentă și în sângele din cordonul ombilical și în lapte”, au scris cercetătorii, ca răspuns la rezultatele studiului.

A fost explicat și faptul că anticorpii de acest gen nu sunt transmiși de la mamă la copil, demonstrându-se că micuții au fost infectați direct, a explicat profesorul cercetător.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate