Fenomene meteorologice tot mai neobișnuite! O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case

În plină furtună de grindină, ori ploi abătute ca un potop, tornadele mai lipseau! Un vârtej care i-a înspăimântat pe oameni a fost filmat în Bihor. Chiar dacă fenomenul e caracteristic mai degrabă zilelor caniculare, în tot acest timp, la munte a nins. Total neobișnuit, temperaturile scad pe măsură ce ne apropiem de vară.

O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case
Autor: Carmen Gearâp


In articol:

  O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case
  O tornadă a lovit România! Oamenii speriați s-au refugiat în case

  Vârtejul care a unit cerul și pământul a strâns norii ca într-un fuior. Fenomenul a apărut după câțiva stropi de ploaie care nu păreau să prevestească nici măcar furtuna. Fabian a fost singurul care a apucat să fotografieze tornada:

  "Dintr-o casă peste casă am văzut că se inorează, am venit in gradina si exact acolo, am vazut tornada, am fotografiat-o", spune acesta.  Ciudat e că vântul violent a luat forma unui fuior de tornadă între o repriză de ploaie, urmată de soare și iar ploaie. Total neobișnuit dacă ne gândim că astfel de fenomene apar mai degrabă în timpul vijeliilor puternice. Speriați că ar putea fi luați pe sus, oamenii s-au refugiat în case.

  Citeste si: Grindina a făcut ravagii în mai multe în România

  Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

  La o intensitate mult mai mare, același fenomen a făcut prăpăd, anul trecut, într-o localitate din Iași dar în luna iulie când soarele ardea mai tare. Fenomenele extreme sunt declanșate de schimbările bruște de temperatură care provoacă și averse de ploaie cu gheață. În Harghita, la ora amiezii, drumurile păreau înzăpezite, iar la Drăgăneșt- Olt de-a lungul viilor s-au format cărări de gheață.

  Citeste si: VIDEO| 24 de ore: Ba iarnă, ba vară

  Potopul de grindină s-a abătut și peste câteva localități din Cluj în vreme ce altele, situate la mică distanță, au rămas neatinse de piatră. Cei care au avut ghinionul să-și găsească culturile și solariile sub covorul de gheață spun că aversa n-a ținut mai mult de câteva minute:.

  Imagini cu munți de grindină au fost surprinse și în Calafat. Unde nu s-au produs fenomene extreme, a plouat torențial. La Craiova, apa a avut un metru pe străzile intens circulate și mașinile au înaintat cu mare greu.

  Citeste si: Prognoza meteo este înspăimântătoare. Rafale de vânt cu 240 km/h

  Ne aflăm într-un proces de răcire anormal pentru această perioadă când potrivit calendarului, trebuie să ne pregătim de vară. Pe vârful Omu a nins însă ca-n toiul iernii. Meteorologii spun că vremea se poate schimba de la o oră la alta așa că nu trebuie să ne facem griji.

  Distribuie pe:
  Urmatorul articol
  Abonează-te pe

  Citește și:

  Andrea Bocelli, infectat cu coronavirus! Primele declarații ale celebrului tenor: „Un coșmar!”

  Puterea dragostei 27 mai. Scandal de proporții între Livian și Bianca: „Eu am fost preșul lui!”

  Smiley și Gina Pistol s-au căsătorit civil. Primele imagini de la eveniment | GALERIE FOTO

  Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost izbite în plin de o maşină condusă de un şofer începător

  Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?

  „Am dormit în dric două ore.” Ce s-a întâmplat cu Anamaria Prodan în urmă cu o zi? Vedeta are o nouă achiziție

  Primele imagini cu Gina Pistol în rochie de mireasă! Frumoasa vedetă a spus marele "Da"

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies