Fenomenele METEO extreme au provocat primele victime!

În Focșani, doi oameni au murit după un carambol violent. În largul mării e furtună, iar porturile rămân închise. Atât de puternici sunt curenții, încât au răsturnat un petrolier uriaș în apropiere de țara noastră.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere

Imaginile filmate la scurtă vreme după groaznicele scene arată cât de dur a fost impactul. Șoferul care ar fi provocat nenorocirea nu a ținut cont că din pricina poleiului asfaltul era alunecos și a făcut o manevră greșită. De aici până la un accident în lanț a fost doar o fracțiune de secundă.

O femeie a murit pe loc în urma impactului - o altă persoană s-a stins în ambulanță - iar alte 4 au fost grav rănite. Polițiștii îi avertizează pe șoferi să circule cu prudență, căci fenomenele meteo severe sunt extrem de periculoase. Cu toate că s-a împrăștiat sare toată noaptea pe șosele - pojghițele de gheață se formează rapid având în vedere că în multe zone plouă și e frig aspru.

Nu e mai blândă vremea nici pe marea Neagră - e furtună violentă de mai bine de 24 de ore din pricina vântului care suflă ca turbat.

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019 turul 2! Bătălia finală! Viorica Dăncilă versus Klaus Iohannis! Cine va câștiga?

La vecinii ucrainieni, un petrolier a scăpat din ancoră şi a fost răsturnat de valurile uriaşe în portul Odesa. La bordul lui se aflau trei membri ai echipajului care au refuzat să părăsească nava până în ultima clipă când și-au dat seama că nu mai poate fi salvat. Din fericire, nu era încărcat cu petrol, altfel că nu există risc de poluare.

fara descriere

Și de țărmul de la noi - valurile se sparg cu o viteză amețitoare. Pentru turiști - senzația e unică. În Capitală - primii fulgi de nea au trimis șoferii în grabă la service să-și schimbe cauciurile de iarnă. "De ce aţi lăsat pe ultima sută de metri? Pentru că acum a dat primii fulgi de zăpadă şi acum toată lumea hai să schimbăm cauciucurile. "

"Am prins sâmbăta asta, am văzut dimineaţă maşinile pline de zăpadă" Cei mai norocoşi şi-au făcut programare, insă sunt şi şoferi care au venit la service-uri şi au fost nevoiţi să aştepte câteva ore pentru a prinde un loc la vulcanizare.

Atunci când cumpăraţi anvelope de iarnă, trebuie să fiţi atenţi să aibă inscripționat un fulg, dar şi marcajul M+S, mud and snow. Extrem de important este şi clasa de aderenţă, dar şi vechimea cauciucurilor, care nu trebuie să depăşească 2 ani. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi ca roţile să fie montate corect.

Șoferii care nu au anvelope de iarnă riscă o amendă de până la 2.900 lei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate