Festivalul TIFF 2021. Când începe și cât costă un bilet la festival

Festivalul TIFF 2021. Află totul despre Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Festivalul TIFF 2021
Festivalul TIFF 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Festivalul TIFF 2021. Când începe și cât costă un bilet la Festivalul Internațional de Film Transilvania, ediția din 2021.

Festivalul TIFF 2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania a debutat în anul 2002.

TIFF este primul și cel mai mare festival dedicat filmului de lungmetraj din România.

Citeste si: SAGA Festival 2021. Află totul despre festivalul care se va ţine în Parcul Izvor din Bucureşti

Ediția de anul acesta se va desfășura în perioada 23 iunie 2021- 1 august 2021. Festivalul se ține în următoarele locații: Piața Unirii din Cluj Napoca, Casa de Cultură a Studenților din Cluj, Muzeul de Artă din Cluj Napoca, dar și Castelul Banffy din Bonțida.

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

„În 2002, TIFF s-a născut în ciuda tuturor condițiilor de atunci, într-o țară cu o industrie cinematografică în amorțire, în care sălile de cinema se goleau și se închideau. Nimic nu a fost obișnuit în evoluția noastră ca festival, deci nici aniversarea de 20 de ani nu avea cum să fie altfel decât specială.

Ne dorim să rememorăm alături de cât mai mulți cu fani, prieteni și invitați dragi ai TIFF-ului momentele grozave pe care le-am trăit în aceste decenii. Am optat pentru cea mai sigură variantă în care putem s-o facem.”, declară Tudor Giurgiu, președintele TIFF într-un comunicat emis de tiff.ro.

De-a-lungul celor 19 ediții, Festivalul Internațional de Film Transilvania a primit pe covorul roșu câteva dintre cele mai importante personalități ale cinematografiei europene, printre care: Julie Delpy, Michael Radford, Annie Girardot, Catherine Deneuve, Claudia Cardinale, Wim Wenders, Jacqueline Bisset, Geraldine Chaplin, Sophia Loren, Alain Delon și Fanny Ardant.

Citeste si: Cât costă un bilet la Electric Castle 2021? Află totul despre festivalul de la Bonțida

Festivalul TIFF 2021
Festivalul TIFF 2021[Sursa foto: MediaFax Foto]

Festivalul TIFF 2021. Cât costă un bilet la festival

Festivalul Internațional de Film Transilvania va celebra 20 de ani de existență cu o nouă ediție de anvergură, între 23 iulie și 1 august 2021, în Cluj-Napoca.

10 zile de vară cu filme în premieră, invitați și evenimente care vor puncta momente memorabile din cele două decenii de festival.

Prețul unui bilet la Festivalul Internațional de Film Transilvania diferă în funcție de ziua, locația și evenimentul programat. Vezi AICI programul integral, dar și prețul biletelor pentru fiecare eveniment în parte.

„E ușor să fii nostalgic la 20 de ani de la nașterea TIFF-ului. Avem suficiente motive să privim înapoi cu mândrie și să celebrăm clipe, oameni și filme esențiale din istoria festivalului- și cu siguranță o vom face. E mai greu să privești înainte într-un moment în care experiența cinematografică așa cum o știm e serios afectată- dar la fel stăteau lucrurile și acum 20 de ani. Și iată-ne aici, cu aceeași determinare de a crea un eveniment relevant, atractiv, educativ și performant pentru toți cei care tânjesc după vibrația unei experiențe colective. Cu filme proaspete și proiecții aniversare, inițiative de dezvoltare pe termen lung și clipuri din arhiva festivalului, cine-concerte, expoziții, albume de colecție, dar și locații inedite pe harta unui oraș aflat într-o continuă reinventare, TIFF.20 își propune să ofere nu doar o ediție-vaccin și un eveniment memorabil, ci și speranța redobândirii unei normalități aproape pierdute”, a spus directorul artistic Mihai Chirilov.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cât costă un bilet la Electric Castle 2021? Află totul despre festivalul de la Bonțida

Filmul „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, marele câștigător al trofeului Ursul de Aur la Berlin

Cât costă un bilet la Untold 2021? Află care este preţul biletelor la toate categoriile festivalului

Horoscop Zilnic Luni 26 Iulie 2021: Taurii reuşesc să termine un proiect foarte important, Peştii sunt foarte activi şi reuşesc să se ocupe de foarte multe lucruri

Umilinţă totală pentru Simona Gherghe! Nu a avut nicio şansă. O scot de pe post

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Gata! A început noua eră. Certificatul de vaccinare îți dă prioritate în magazine și la alți furnizori

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies