Fierbi laptele de tara acasa? Mare greseala - Uite ce pericol te pandeste

Potrivit unor studii recente, noua din zece consumatori considera ca alimentele influenteaza atat starea lor de sanatate, cat si a membrilor familiei.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

"Este bine sa consumam alimente cat mai aproape de starea lor naturala, sa nu fie alimente care sa contina aditivi alimentari, sa avem o lista zilnica de cumparaturi care sa contina fructe, legume, lactate", a spus Maria Spiridon, nutritionist si dietetician.

Alimentele de baza contribuie la starea optima de sanatate, indiferent de varsta. De pe lista nu trebuie sa lipseasca cerealele, legumele, fructele si lactatele.

"Atunci cand mancam, trebuie sa ne gandim ca, pe de o parte ne hranim, ne aducem nutrienti, insa la fel e importanta este si siguranta alimentara. Din acest punct de vedere, alimentele pasteurizate si ambalate au avantajul ca sunt controlate sanitar veterinar", a spus dr. Serban Damian, nutritionist.

"Produsele lactate ambalate sunt cea mai buna sursa de calciu, cu biodisponibilitatea cea mai mare pentru absorbite si fixare in oase si dinti. Tehnologia de pasteurizare si ambalajul de carton pastreaza gustul, vitaminele, mineralele si nutrientii laptelui", a spus Maria Spiridon, nutritionist si dietetician.

Laptele fiert acasa, spre exemplu, nu isi pastreaza nutrientii. Iar prin aceasta procedura nu se distrug toti germenii patogeni. In schimb, tehnologia de pasteurizare la termperatura inalta - UHT - sterilizeaza laptele si retine nutrientii.

"Laptele UHT are avantajul ca poate fi pastrat o perioada mai lunga de timp la temperatura camerei fara a se altera si, contrar unor credinte, nu contine conservanti", a explicat dr. Serban Damian, nutritionist.

Sursa: stirileprotv.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate