Fiica lui Mircea Diaconu, mesaj pentru cei doi candidati! Uite cum ii catalogheaza pe cei care au votat cu Ponta, dar si pe cei ce l-au preferat pe Iohannis!

Romanii au iesit la vot astazi pentru a-si alege noul presedinte pentru urmatorii cinci ani de zile. In batalia finala au mai ramas numai 2, Victor Ponta, candidat PSD si Klaus Iohannis, candidat ACL.

novalue
Autor: C.I.P

Fiica actorului Mircea Diaconu a postat pe internet un text in care face o analiza a celor doi candidati de astazi, dar si a celor care i-au votat.

"Aşteptându-l pe Johannis!

Nu am votat niciodată PSD şi nici nu o voi face. Să fie clar de la început! Şi nu pentru că PSD înseamnă comunism sau Rusia sau alte astfel de aberaţii pe care mă întreb cine le mai poate crede.

Ci pentru că m-am regăsit întotdeauna în ideile şi valorile liberale.

Însă cu siguranţă nu mă regăsesc în această mutaţie genetică numită ACL, care mai nou reprezintă dreapta autentică în România. Adică ambalăm frumos PDL-ul, îl girează PNL-ul, ne propun aşa-zisa "schimbare" şi tot ce a fost înainte este şters acum cu buretele. Nu pot înghiţi aşa ceva! Mă simt de parcă am primit un pumn în plex!
Singurul politician de carieră în care am crezut cu adevărat a fost Crin Antonescu. Avea discurs, prezenţă de spirit, inteligenţă, avea sare şi piper. Nu mi-ar fi fost ruşine niciodată cu un astfel de preşedinte. Dar ceva s-a întâmplat …brusc! Am căutat explicaţii, scuze, am încercat să inţeleg însă oricât de subiectivă şi părtinitoare am fost, nu am reuşit! Şi evident atunci când aşteptările sunt imense şi dezamăgirea mea a fost pe măsură. Ce a urmat a fost un fel de topor în ceafă sau pumnal direct în inimă.


Acum mi se cere să uit ce a fost, să iert trădarea, să girez furtul şi să legitimez tupeul, doar pentru că ei se proclamă de dreapta! Asta e schimbarea?!?

Unde a ajuns PNL astăzi…cum a întors el armele…. Cum eroul meu, Crin Antonescu a căzut de pe cal şi s-a lovit rău de tot la cap! A predat partidul exact celor împotriva cărora a luptat cu atâta forţă şi convingere.
De ce?!? Tare aş vrea să înteleg de ce…

Am asistat siderată, neputincioasă, la proaspăta poveste de dragoste înfiripată între PNL şi PDL.
Cum vin ei în in faţa mea, ţinându-se de mână şi pretinzându-mi să uit trădarea, înşelăciunea, hoţia, minciuna, complicitatea sau interesul lor meschin?!? Asta e schimbarea?!?

Cum pot uita ce a facut PDL-ul, cu Macovei, Udrea şi guvernarea Boc? Ca să nu mai vorbesc despre ce s-a întâmplat în 2012… Asta reprezintă schimbarea?!? Cum poţi şterge cu buretele din memorie ce am trăit în acea
vară?!? Cum să uit minciunile lor?!? Cum poporul era acuzat de lovitură de stat… Cum să mă fac că nu s-a întamplat nimic?!? Asta e schimbarea?!? Cum să uit că votul meu şi a milioane de români a fost aruncat la coş şi că acest impostor a rămas preşedinte?!? Poate dacă nu aş fi fost acolo, poate dacă nu m-ar fi interesat, poate doar aşa…!

Nu-i pot ierta pe cei care până ieri erau cei mai mari duşmani ai ţării şi acum dintr-odată, pentru binele dreptei româneşti în lupta cu ciuma roşie, sunt salvatorii României. Ei sunt schimbarea?!?

Am aşteptat curioasă campania prezidenţială, să văd ceva, orice! Nimic…! Ba dimpotrivă: deplorabil, ruşinos, jenant! Minciuni, atacuri la familie, manipulări grosolane, furt de imagine, falsuri, concurs de înjurături, scrisori peste scrisori ale aşa-zişilor cetăţeni nemultumiţi, dezinformări fără număr şi o întrecere acerbă în Photoshop! Teatru prost…! Nu ştiu dacă să râd sau să plâng!

Aşteptam cu nerăbdare să-l văd pe Johannis, să-l ascult, poate nu ştiu, îmi trezeşte un sentiment, ceva, orice! Dar Johannis nu venea!

În aşteptarea lui Johannis, am asistat însă la o isterie generalizată.

M-am bucurat să văd că în sfârşit oamenii ies la vot, că simţul civic începe să se manifeste, însă până şi el a fost denaturat! Prieteni, colegi, necunoscuţi, oameni activi politic dar şi unii care până ieri habar nu aveau cine este Johannis sau ce a făcut PDL-ul, ce înseamnă stânga sau dreapta, oameni care in 2012 stăteau la mici şi bere şi care îmi dau acum lecţii despre democraţie, despre dreapta adevarată, despre lupta contra comunismului şi tot aşa.

Dacă eşti tânăr, intelectual, patriot adevărat, votezi cu Johannis! Dacă votezi cumva cu Ponta eşti sigur un analfabet, pensionar, sărăntoc, cu siguranţă prost sau cel puţin un aurolac, care, bineinteles, a primit pomeni electorale pentru că nimeni nu poate vota cu Ponta din principiu!
Cine şi-a permis să hotărască aşa ceva?!?

După cum spunea foarte bine un prieten:

"Ies în stradă ca să apere dreptul la vot dar în acelaşi timp spun că o sa le ascundă sau o să le ardă buletinele părinţilor şi bunicilor ca să nu poată vota cu altcineva. Strigă "democraţie" dar nu accepţă o majoritate care are altă opinie. Urăsc chinezii dar folosesc un iPhone made în China."

Aşa arată schimbarea?!?

Tot aşteptându-l pe Johannis, i-am observat alegătorii, susţinătorii, echipa din spate. Evident nu toţi, nu-mi place să generalizez. Sunt şi oameni care-şi exprimă susţinerea cu argumente, comentând decent şi bravo lor. Insă alţii, deloc puţini, mă îngrozesc!

Mă simt exact ca în filmul acela "World War Z", când omenirea se transformă într-o haită de fiinţe fără raţiune, un fel de zombie care te urmăresc, te devorează şi al cărei singur scop este să te transforme într-unul de-al lor.
Este considerată o ruşine să nu votezi cu Johannis! Eşti exclus din cercul de prieteni, oamenii din jur se uită urât la tine sau te jignesc.

Deodată au apărut tot felul de luptători ai dreptei care în numele democraţiei şi al libertăţii de opinie sunt în stare să-ţi crape capul dacă nu eşti de acord cu ei! Şi dacă nu apucă să te agreseze fizic, sigur te va pune la pamânt limbajul extrem de bogat şi viu colorat!

Oameni buni, vă daţi seama unde s-a ajuns?!? Fiecare dintre noi are dreptul la o părere! Oricare ar fi aceasta ea trebuie respectată! Ce se intamplă acum este anarhie, isterie de-a dreptul!

Nu se poate ca oameni valoroşi ai acestei ţări să fie batjocoriţi doar pentru că au altă opţiune politică decât a lor! Nu se poate să nu-i arăti respect lui Radu Beligan pentru o viată în slujba teatrului românesc sau lui Tudor Gheorghe, Raed Arafat, Dorel Vişan şi mulţi alţii. Să fie mânjiţi în ultimul hal, acuzaţi de comunism şi trădare, linşaţi public şi morţi pentru neamul românesc în timp ce alţii sunt eroi ai patriei pentru că îl susţin pe Iohannis. Asta este schimbarea?!? Aşa arată ea?!?

Când nu-l mai aşteptam, a apărut Johannis!

Nu vreau să jignesc, nu-mi stă în fire dar mă doare şi vreau să spun doar atât: eu îmi doresc un preşedinte de care să fiu mândră, un preşedinte care să aibă viziune, un proiect de ţară, un preşedinte care să poată vorbi coerent, un preşedinte care să gândească singur, un preşedinte care să poată răspunde şi la intrebările pe care nu le ştie dinainte, un preşedinte pe care dacă-l întrerupi să-şi poată continua idea, doar este a lui, nu? Îmi doresc un preşedinte căruia să nu-i fie frică de nişte jurnalişti, fie ei şi extrem de agresivi, un preşedinte care să-mi transmită ceva, să mă însufleţească, un preşedinte care să discute de la egal la egal cu orice leader al lumii! Eu cred că Johannis nu este nici pe departe acel preşedinte pe care eu îl aşteptam!
Parerea mea…!"
, a scris fiica actorului.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Cum se simte prima româncă infectată cu tulpina Omicron! „Un pic m-am speriat. Nu ştiu ce o fi mâine”

Sfârșit tragic pentru Laci Farkas, solistul și chitaristul trupei Quo Vadis. A murit într-un grav accident rutier la intrare în Timișoara

Astrologii anunță reușite! Au parte numai de succese în 2022

Lovitură cumplită pentru Klaus Iohannis. Dezvăluirea care îl distruge: Este protejat

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Infidela Mihaela Rădulescu a fost prinsă în pat cu dansatorul Laurențiu. Ce va face Felix Baumgartner acum?

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies