Fisa auto – cand este obligatorie?

Daca vrei sa dobandesti un permis auto valid, ai auzit probabil de dosarul pe care trebuie sa il depui la DRPCIV pentru eliberarea carnetului de soferi.

Autor: Amalia Florea

In articol:

Daca vrei sa dobandesti un permis auto valid, ai auzit probabil de dosarul pe care trebuie sa il depui la DRPCIV pentru eliberarea carnetului de soferi.

Printre documentele pe care acesta trebuie sa il contina se numara si certificatul medical, cunoscut sub denumirea de fisa auto.

Din moment ce exista multe persoane care nu inteleg ce reprezinta acest document, ele isi pot da seama ca dosarul pe care l-au alcatuit este incomplet abia cand ajung la DRPCIV, motiv pentru care eliberarea permisului este amanata.

Pentru a evita sa ajungi in aceasta situatie, este important sa stii cum trebuie sa procedezi in momentul in care vrei sa obtii sau sa iti reinnoiesti permisul auto.

Ce este fisa pentru permisul auto?

Fisa auto este un act emis de o unitate medicala autorizata, in urma unor analize amanuntite. Acest certificat confirma faptul ca esti apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru a conduce un autovehicul.

Care sunt situatiile in care este obligatoriu sa prezinti acest document?

De fiecare data cand vrei sa obtii un permis auto cu o noua valabilitate, ai nevoie de fisa auto.

Indiferent daca urmeaza sa obtii carnetul pentru prima oara sau daca trebuie sa il reinnoiesti pe cel vechi, certificatul medical este obligatoriu.

Singurele persoane care sunt scutite de prezentarea acestui act sunt cele care solicita eliberarea unui duplicat. Drept urmare, daca te regasesti intr-una dintre situatiile enumerate in lista de mai jos, inseamna ca nu ai nevoie de fisa pentru permis:

  • daca permisul a fost pierdut;
  • daca permisul a fost furat;
  • daca permisul s-a deteriorat;
  • daca ti-ai schimbat numele.

O alta diferenta intervine in ceea ce priveste avizul psihologic, care trebuie sa insoteasca fisa auto doar in anumite cazuri. Astfel, persoanele care au un permis auto expirat sau care trebuie reinnoit, vor prezenta analizele medicala aferente preschimbarii carnetului fara a include avizul psihologic.

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Ce analize medicale sunt incluse in certificatul medical pentru permis auto?

Eliberarea fisei medicale auto este conditionata de efectuarea urmatoarelor analize:

· Medicina interna;

· Ortopedie;

· Neurologie;

· Psihiatrie;

· Oftalmologie;

· ORL.

De asemenea, este important de precizat faptul ca fisa auto este valabila pentru o perioada de 6 luni de la data intocmirii.

Obtine fisa medicala rapid, usor si ieftin!

Cand vrei sa obtii sau sa iti reinnoiesti carnetul de soferi, este recomandat sa apelezi la o clinica medicala de incredere, cum este Standard Med, care iti pune la dispozitie servicii prompte si profesionale. Doar aici vei avea parte de cel mai bun raport pret-calitate si vei obtine rapid fisa medicala.

Clinica Standard Med iti garanteaza ca, in mai putin de 60 de minute din momentul programarii tale, vei efectua toate analizele necesare si vei primi certificatul medical. In cazul in care acest interval va fi depasit, clinica iti inapoiaza 50% din pretul platit.

In plus, cei care aleg sa apeleze la Standard Med pentru fisa medicala vor beneficia de o reducere de 20 de Lei din pretul de lista la orice alta consultatie efectuata in cadrul clinicii.

Acceseaza acum platforma online www.fisamedicala.info, fa-ti o programare si bucura-te de servicii de calitate, prompte, profesionale si eficiente!

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul săptămânii 12 -18 aprilie 2021! Ana Maria Ticea, astrolog WOWBIZ.ro, totul despre ce v-au pregătit astrele

Cum este viața femeii alergice la...apă! Tânăra nu poate să își facă nici măcar un duș fără să aibă dureri crunte

Horoscopul zilei, 11 aprilie 2021. Gemenii, în fața unei decizii importante în viața amoroasă

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Mirela Vaida! Ce facultate a făcut, de fapt, vedeta: Îmi era imposibil să reuşesc

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

România primește un nou lot de vaccinuri Pfizer. Campania de vaccinare se accelerează

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies