Florii 2022. Ce nume își celebrează onomastica în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Florii 2022. Ce nume se sărbătoresc de Florii, pe 17 aprilie 2022.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Florii 2022. Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, care au loc pe 17 aprilie 2022.

Florii 2022. Nume care se sarbatoresc în Duminica Floriilor

Pe 17 aprilie 2022 este sărbătoare mare în România. Creştinii sărbătoresc Duminica Floriilor  sau Intrarea Domnului în Ierusalim, iar o mulţime de români îşi aniversează onomastica.

Sărbătoarea Floriilor amintește de intrarea triumfală a lui Iisus în Ierusalim, înainte de Sfintele Patimi. În mod tradițional, Floriile mai sunt numite și Duminica Patimilor, Duminica Floriilor, sau Duminica Patimilor Domnului.

Citeste si: Moșii de Florii 2022. Tradiţii, obiceiuri și superstiții la sărbătoarea din Sâmbăta lui Lazăr

Se obișnuiește ca în ziua de Florii, creștinii să meargă la Sfânta Liturghie, iar la finalul slujbei să plece acasă cu flori și salcie sfințită de preot.

Numele care își aniversează onomastica de Florii sunt:Anemona, Brânduşa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu,

Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micsunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluţa, Romaniţa, Roza, Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila și Zambilica. 

Citeste si: Dată Paști 2022! Vezi când pică Paștele ortodox în acest an

Floriile 2022. Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Floriile 2022. Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Florii 2022. Peste 1.4 milioane de români își sărbătoresc onomastica de Florii

”Potrivit statisticilor existente la nivelul Ministerului Administrației și Internelor, din cele 1.491.907 de persoane care își sărbătoresc onomastica la Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim (cunoscută și ca sărbătoarea Floriilor), 864.482

sunt femei.

Majoritatea femeilor care au onomastica în duminica dinaintea Paștelui poartă numele Viorica (151.384). Acestora li se adaugă cele care poartă numele de Florentina (123.679), Floarea (98.657), Florica (96.532) sau Florina (76.659).

Motiv de sărbătoare este și pentru femeile care poartă și alte nume cu rezonanțe florale, cum ar fi: Camelia (72.511), Margareta (56.571), Violeta (56.099), Lăcrămioara (33.631), Delia (27.754), Narcisa (11.885), Crina (18.611).

Citeste si: Cum să aranjezi masa de Paște. Iată cum să așezi tacâmurile și vesela în mod corect

Aniversate vor fi și persoane cu nume mai rar întâlnite precum Anemona (701), Micșunica (642), Crizantema (302) sau Panseluța( 443).

Dintre bărbații sărbătoriți la aceeași dată, cei mai mulți poartă numele de Florin (323.011) sau Viorel (148.736). Alături de aceștia se vor aniversa și cei care poartă numele de Florian (55.126), Florea (34.626), Florentin (23.977). Lor li se vor adaugă bărbații care răspund când sunt strigați Florinel (13.481), Narcis (12.364) ori Trandafir (2.585).

Cei mai puțini dintre sărbătoriți poarta numele de Ghiocel (1.192), Florica (440), Crin (189).Tuturor celor care își serbează onomastică de Florii le dorim fericire, sănătate și împliniri alături de cei dragi!”, transmite MAI.

Floriile 2022. Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

Floriile 2022. Ce nume se sărbătoresc în Duminica Floriilor la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim

[Sursa foto: Shutterstock]

Florii 2022. Rugăciunea care se citește la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim 

Doamne Iisuse Hristoase, dulce Mântuitorul sufletelor noastre, mărturisim înaintea Ta, întru această zi a răstignirii Tale, în care ai pătimit și ai primit moarte pe Cruce pentru păcatele noastre, că noi suntem cei ce Te-am răstignit cu păcatele noastre cele multe și cu fărădelegile noastre cele rele. De aceea, ne rugăm bunătății Tale celei nemărginite să ne faci și pe noi părtași sfintelor Tale Patimi, cinstitelor răni și morții Tale celei de viață făcătoare, pentru ca să ne învrednicim, prin darul Tău, să câștigăm și noi asemenea Ție, pentru dragostea Ta, precum Tu, Cel Milostiv, le-ai răbdat pentru mântuirea noastră, întărindu-ne pururea cu aceeași putere și răbdare ce ai avut când Te-au răstignit nemulțumitorii evrei.

Și ne înviază simțirile noastre cele sufletești, ca să cunoaștem moartea Ta, precum ai făcut de Te-au cunoscut și zidirile cele neînsuflețite, care s-au mișcat la răstignirea Ta, cum Te-a cunoscut tâlharul cel credincios și, rugându-Ți-se, l-ai primit în Rai. De aceea întărește-ne, Doamne, ca să putem ridica cu bucurie, de astăzi înainte, Crucea Ta cu deplină pocăință. Întristarea morții Tale să o simțim, precum au simțit-o Preasfânta Ta Maică, ucenicii Tăi și mironosițele femei.

Dă-ne, Doamne, și nouă, darul Tău, precum ai dat atunci tâlharului celui rău, și iartă păcatele noastre pentru sfintele Tale Patimi, și ne primește prin pocăință împreună cu el în Rai, ca un Dumnezeu și Ziditor ce ne ești. Asemenea fă cu toți creștinii, vii și morți, precum se roagă Ție, în toate zilele, Sfânta Biserică și le iartă lor toate păcatele și-i învrednicește pe ei de Împărăția Ta ca să vadă lumina Ta și să mărească slava Ta. Ne închinăm Crucii Tale, Hristoase, și zicem către dânsa: mărire ei pentru dragostea Ta.

Bucură-te, Preacinstită Cruce a lui Hristos, că prin tine s-a mântuit lumea, ridicând asupra ta pe Iisus țintuit. Bucură-te, pom preamărit, pentru că Tu ai ținut Rodul vieții Ce ne-a mântuit din moartea păcatului.

Bucură-te, toiagul cel tare care ai sfărâmat ușile iadului. Bucură-te, cheia împărătească ce ai deschis ușa Raiului. Ne bucurăm și noi pentru că vedem pe vrăjmașii Tăi surpați jos, iar pe prietenii Tăi că împărățind în ceruri, pe vrăjmașii Tăi biruiți de puterea Ta, iar pe creștinii ce Ți se închină, înarmați cu puterea Ta. O, Răstignitul meu Hristoase, câte ai pătimit pentru noi, câte răni, câte scuipări, câte batjocuri și câtă necinste ai răbdat pentru păcatele noastre, pentru ca să ne dai pildă de adevărată răbdare! De aceea, cum putem noi să fugim de Cruce, văzând pe Hristos că este ridicat pe ea? Cum să ne pară grele chinurile, văzând pe Stăpânul nostru că le iubește și le cere și le socotește Lui de mare cinste? Rușine ne este, cu adevărat, de ne vom întrista de relele ce ne pricinuiesc oamenii sau de ispitele ce ni le aduc diavolii, trupul și gândurile noastre cele rele, sau pentru sărăcia și bolile ce ne vin din voia lui Dumnezeu pentru păcatele noastre, deoarece acestea toate le trimite pentru ca să ne apropie mai mult de El, pentru ca să-L slăvim și să ne pedepsim în această viață pentru binele nostru, pentru ca să ne odihnim cu mai multă mărire întru Împărăția Lui cea veșnică. Și, de vreme ce este așa, înmulțe ște-ne, Doamne, ostenelile, ispitele și durerile, dar să ne înmulțești împreună și să ne prisosești și răbdarea și puterea, ca să putem răbda toate câte ni s-ar întâmpla. Pentru că recunoaștem că suntem neputincioși de nu ne vei întări, orbi de nu ne vei lumina, legați de nu ne vei dezlega, fricoși de nu ne vei face îndrăzneți, răi de nu ne vei preface în buni, pierduți de nu ne vei ierta, robi de nu ne vei răscumpăra cu bogata și dumnezeiasca Ta putere și cu darul Sfintei Tale Cruci, căreia ne închinăm și o mărim, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sursa: doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Pe ce dată sunt Floriile în 2022? Sărbătoarea are loc cu o săptămână înainte de Paște

Postul Paştelui 2022. Rețetă negresă de post, desertul ideal pentru Postul Mare al Sfintelor Paști

Zile cu dezlegare la pește în Postul Paștelui 2022! Vezi în ce zile se consumă pește în Postul Mare

Horoscop 25 Mai 2022: un moment important al vietii tale incepe astazi

Vladimir Putin A DAT ORDINUL chiar în această seară: Ofensiva este una dintre cele mai mari din Europa

Adela Popescu și Radu Vâlcan au probleme în căsnicie? „Nu există ieșire din situația respectivă”

Noi probleme în viața lui Liviu Dragnea! Istoria se repetă. „E Irina Tănase la indigo!”

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies