Florile și coroanele artificiale au fost interzise în cimitirele din Oradea. Noua decizie a autorităților

Florile artificiale au fost interzise în cimitirele din Oradea.

Coroanele cu florin din plastic, interzise în cimitirul din Oradea
Imagine ilustrativă[Sursa foto: pexels]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

De la 1 iunie, în cimitirul din Oradea au fost interzise coroanele cu flori din plastic, legate cu sârme. Directorul general al ADP Oradea, Liviu Andrica, a recomandat folosirea florilor naturale, pentru că plasticul nu se degradează nici în sute de ani. 

Coroanele cu florin din plastic, interzise în cimitirul din Oradea

În cimitirul din Oradea au fost interzise coroanele din plastic și sârmă, pentru că acestea nu pot fi tocate și reciclate ca și compost. Liviu Andrica le recomandă oamenilor să apleze la coroanele mai mici, din flori naturale și materiale vegetale, jerbe sau buchete de flori. 

Citeste si: Halucinant! Au dezgropat o gravidă ce fusese înmormântată în urmă cu mulţi ani! Ce-au descoperit în mormânt întrece orice imaginaţie

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

''Am demarat această campanie prin care nu mai dăm voie în cimitir cu coroane din plastic şi sârmă, pentru că plasticul nu se degradează nici în sute de ani, nu pot fi tocate şi reciclate ca şi compost, iar trimiterea tonelor de asemenea deşeuri la deponeul oraşului costă foarte mult. Recomandăm doar coroanele- mai mici- din flori naturale şi materiale vegetale, jerbe sau buchete de flori, acestea fiind, de fapt, un omagiu viu, adevărat, pentru sufletele celor răposaţi'', a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al ADP Oradea, Liviu Andrica.

Coroanele cu florin din plastic, interzise în cimitirul din Oradea

Zilnic, se formează mormoane de gunoi, în mare parte din aceste coroane de plastic. După șase săptămâni, acestea sunt luate de pe morminte și, ulterior, trimise la deponeul orașului. 

Citeste si: Să vezi și să nu crezi! Cum arată o piatră funerară, care a făcut înconjurul lumii. Localnicii au rămas șocați când au văzut cine este înmormântată acolo

"De la introducerea colectării selective, pe noi ne costă 553,24 lei depunerea unei tone de deşeuri nereciclabile la groapa de gunoi. Iar costurile pe lună se ridică undeva la 60.000 lei. Cantitatea de deşeuri produsă în cimitir trebuie redusă," afirmă directorul.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Puya a mers în cimitir și s-a filmat la mormântul fratelui său. Mesajul transmis i-a făcut pe fani să reacționeze: "Sufletul pleacă spre cer cu păcatele și faptele!"

Motivul pentru care Ion Dichiseanu poartă un costum complet alb, în sicriu! Familia se așteaptă la un număr mare de admiratori, la înmormântare EXCLUSIV

Tragedie în a doua zi de Paște! Un copil de 13 ani din Bihor și-a pus capăt zilelor: „Îl bătea și îl maltrata...”

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Denise Rifai a fost ȘOCATĂ! Informația pe care a aflat-o chiar la TV

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies