Florin Chilian, acuzat ca ar fi furat 8,5 miliarde de lei! Vezi ce s-a intamplat!

Florin Chilian este implicat intr-un proces "cu cantec". Artistul este acuzat ca si-ar fi insusit 8,5 miliarde le lei vechi, bani care ar fi trebuit sa le revina unor persoane "grele" din showbiz: Stela Popescu, Guess Who, Cristi Minculescu si multi-multi altii.

Distribuie pe:

fara descriereAraiex, organismul de gestiune colectiva condus de Chilian, a colectat banii din drepturile de transmisie prin cablu si care ar fi trebuit sa se imparta intre artisti care au aparut la tv in perioada noiembrie-decembrie 2011.

"Cei care nu aveau statut de membru, trebuia sa completeze o cerere la sediul organizatiei noatre, pe baza careia isi obtineau sumele respective. Aceasta este procedura legala”, a declarat George Francu, din partea ARAIEX, pentru nefiltrat.ro. Chilian si alti reprezentanti ai organizatiei au fost dati in judecata si au fost acuzati de furt.

Interesant este ca multi dintre cei care au facut plangeri nu stiu ca sunt implicati in acest scandal.

“Este adevarat, am semnat ceva, dar nu mi s-a spus ca e vorba de un proces. Eram la o filmare la TVR, eram multi artisti acolo, si a venit Gheroghe Turda, sa ne spuna ca trebuie sa samnam ceva pentru o sedinta la CREDIDAM (organismul de gestiune colectiva “concurent” ARAIEX). Cum nu aveam ochelarii la mine, am semnat ca primarul, am mers pe incredere. Si nu doar eu, si Elisabeta Turcu a semnat, puteti sa o sunati si pe ea sa va confirme. Cand am auzit ce era de fapt, m-am certat rau cu Turda, de atunci nu ne mai vorbim. Cum sa-l dau in judecata pe Chilian, daca eu mi-am luat banii de la ARAIEX?”,
a declarat Elena Merisoreanu.

Florin Chilian se apara si spune ca totul este pus la cale de interpretul de muzica populara Gheorghe Turda.

“Stiu de existenta acestei plangeri, insa nu o gasesc altfel decat una falsa, calomnioasa, initiata de catre domnul general Gheorghe Turda. Spun falsa, intrucat artistii care au semnat-o, nu au stiut pe ce anume isi pun numele. Ei au fost mintiti sa semneze aceasta plangere si nu cred ca se va inainta in vreun fel initiativa dumnealui, intrucat inteleg ca oamenii au mers ei insisi la politie si au declarat ca nu au stiut ce semnezeaza. Nu ma intereseaza aceasta actiune, pentru ca pana in acest moment eu am luptat pentru un ideal, pe care am reusit sa-l duc la bun sfarist, insa sa-i fereasca Dumnezeu sa iau in mod personal aceast demers. Eu m-am luptat 11 ani pentru drepturile artistilor, pentru ca i-am promis domnului Stefan Iordache ca voi duce la bun sfarsit acest lucru. Acum fiecare artist trebuie sa aiba grija cum isi gestioneaza banii. Eu m-am retras acum din postura de presedinte al ARAIEX, si am ramas doar cu functia de presedinte onorific”, a spus Chilian.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate