Florin Cîțu, despre ordonanța amânării plății ratelor la bănci: „Nu este retrasă! Va fi corectată în ședința de Guvern de luni”

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a clarificat ce urmează să se întâmple cu ordonanța privind amânarea plății ratelor la bănci, după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că a fost retrasă din Monitorul Oficial.

Distribuie pe:

Autor: C.G.

Florin Cîțu, despre ordonanța amânării plății ratelor la bănci
Florin Cîțu, despre ordonanța amânării plății ratelor la bănci


In articol:

Ordonanţa privind amânarea plăţii ratelor la bănci va fi corectată în şedinţa de Guvern de luni şi va fi publicată imediat, a anunţat ministrul finanţelor Florin Cîţu, care precizează că OUG nu va fi retrasă, după ce liderul PSD, preşedintele Camerei Marcel Ciolacu a prezentat un document prin care secretarul general al Guvernului Antonel Tănase cerea retragerea ordonanţei de la publicarea în Monitorul Oficial.

”Ordonanţa care amână plata ratele romanilor până la 9 luni(!!!) nu este retrasă! Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare”, a anunţat pe Facebook Florin Cîţu. 

El a precizat că  în şedinţa de guvern de la ora 17:00 această eroare va fi corectată.

”Varianta cu toate observatiile incluse se va publica dupa sedinta de guvern de astazi”, a anunţat ministrul.

Postarea liderului PSD Marcel Ciolacu: „Izolaţi-l pe Cîţu, până nu distruge de tot economia românească!” 

Anterior, liderul PSD MArcel Ciolacu a anunţat retragerea de la publicare a ordonanţei privind amânarea ratelor, calificând-o drept ”o nouă dovadă de prostie şi haos în care acest Guvern aruncă românii şi firmele româneşti”.

Citeste si: Spitalul Judeţean Deva intră în carantină timp de 14 zile, iar managerul spitalului s-a ales cu o suspendare fără noimă

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Ce sunt măștile de protecție de tip fashion și cum ne pot ajuta

Citeste si: Doi bărbați din Timiș, infectați cu COVID-19, au murit. Bilanțul a urcat la 46 de morți

”Toată lumea a aşteptat de la Guvern măsuri concrete, ferme şi rapide. De aceea au fost învestiţi de Parlament. Dacă nu sunt în stare, măcar să nu încurce şi mai mult prin hotărârile adoptate! Românii şi firmele româneşti au nevoie de sprijin real, nu de un Guvern care să le facă situaţia şi mai grea. Nimeni nu mai are nici răbdare şi nici timp de a sta după bâlbele şi prostiile Guvernului!”, a scris Ciolacu pe Facebook, prezentând documentul prin care secretarul general al Guvernului cerea retragerea ordonanţei de la publicare.

El a anunţat că va fi adoptat în această săptămână în Parlament proiectul PSD care prevede amânarea ratelor fără ”dobândă la dobândă” şi fără penalităţi!

”Izolaţi-l pe Cîţu, până nu distruge de tot economia românească!”, încheia Ciolacu postarea.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat joi, adoptarea Ordonanţei privind suspendarea plăţii ratelor bancare, actul normativ prevăzând că de această posibilitate pot beneficia persoanele fizice şi juridice a căror activitate a fost afectată de pandemia Covid-19.

Solicitarea pentru amânarea ratelor se poate până la încetarea stării de urgenţă, ea putând fi depusă electronic sau telefonic, fără a fi nevoie de semnarea unor acte adiţionale.

Potrivit actului normativ, "se suspendă la cererea debitorului cu până la 9 luni, dar nu mai mult de 31.12.2020”. 

Luni era aşteptată adoptarea normelor de aplicare a OUG. (Citeste si: Se cere revizuirea Ordonanței Militare 4. „Tot lanțul de aprovizionare se va bloca”)

 

Urmatorul articol
Citește și:

După despărțirea de George Burcea, Andreea Bălan nu mai rezistă singură: „Căutăm bărbat. Scrieți-mi!”

Ce este anosmia. Lipsa mirosului poate indica infectarea cu COVID-19

Curs BNR 30 martie 2020. A scazut euro, a crescut dolarul

Tragedie în muzica rock! Alan Merrill, autorul piesei „I love Rock 'N' Roll”, a decedat din cauza coronavirusului

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies