Focar de enterocolită în București: "Unii au vomitat la școală, un copil a leșinat” - Reacția incredibilă a autorităților

Focar de enterocolită la școlile din București. Reacția autorităților este incredibilă

Distribuie pe:

fara descriere

În ultimele zile, părinții au semnalat numeroase cazuri de enterocolită în centrele de învățământ din București.

O mamă din Capitală a adresat o scrisoare Centrului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, conform căreia, în școala unde învață copiii ei, există 5-6 cazuri de copii care prezintă simptome de enteroviroză, unul fiind transportat chiar la spital.

Adriana Pop este o mamă din sectorul 2 al Capitalei și spune că, la școala nr. 27, au fost semnalate mai multe cazuri de enteroviroză. "La școala nr. 27 din sectorul 2 al Capitalei a venit Salvarea. La Liceul Dinu Lipatti sunt multe cazuri în care copiii prezintă aceleași simptome: stări accentuate de vomă, dureri de cap și stare subfebrilă. Acestea sunt doar câteva dintre instituțiile despre care știu în mod direct”, se arată în scrisoarea deschisă, potrivit sursei citate.

Focar de enterocolită în București: "Unii au vomitat la școală, un copil a leșinat” - Reacția incredibilă a autorităților

Inspectorul scolar trateaza superficial cazul: "Știm de Școala nr 27, am fost anunțați, dar nu avem atât de multe cazuri încât să fie declarată epidemie. Școala a contactat Direcția de Sănătate Publică și DSP-ul e în școală".

Adriana Pop amintește, în scrisoarea sa, că ”protocolul indică faptul că, dacă sunt mai mult de 3 elevi într-o clasă ce prezintă simtomele unei boli contagioase, DSP trebuie sesizat și trebuie analizată posibilitatea unui focar epidemiologic”.

"Nu avem confirmarea analizelor făcute de copii, nici școala nu o are. Acum vedem câți copii lipsesc și vedem ce măsuri va lua DSP-ul", declara Maria Manea, Inspectorul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Citeste si: ULTIM MOMENT! Gabi Cristea, în stare de șoc! A ajuns de urgență la spital! Ce se întâmplă cu fetița ei cea mică în aceste clipe! ”Are febră mare”

Citeste si: Mircea N. Stoian, bolnav, la pat! “De 48 de ore n-am mancat nimic” – Ce a patit indragitul actor si cine l-a ajutat sa se puna pe picioare – Exclusiv!

In prezent, se crede ca la scoala numarul 27 din Sectorul 2 ar exista mai mult de 30 de cazuri de enterocolita, motiv pentru care, in cel mai scurt timp poate fi declarata epidemie in Capitala.

Cum se manifesta si cum va puteti preveni copiii de enterocolita

Enterocolita este o boala contagioasa, care se transmite de la o persoana la alta, mai ales daca una dintre persoane nu se spala bine pe maini dupa ce a folosit toaleta. Boala se mai poate contracta si in cazul alimentelor preparate necorespunzator si a contactului cu animale infectate.

Respectarea regulilor de igienă individuală este cea mai eficientă metodă de prevenire a enterocolitei. Astfel, enterocolita poate fi ținută la distanță prin: spălatul mâinilor cu apă şi săpun înaintea oricărei mese, spălarea eficientă a alimentelor care se consumă neprelucrate termic, spălarea şi dezinfectarea tacâmurilor si veselei.

De asemenea, pentru prevenirea enterocolitei este important ca ouăle și carnea să fie preparate termic corespunzător. În plus, alimentele care rămân neconsumate după o masă trebuie să fie refrigerate în cel mai scurt timp posibil.

Sugarii pot fi feriți de enterocolită prin alăptarea la sân, daca mama are grijă la propria alimentație.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate