Folosesti cuptorul cu microunde?! Arunca-l pe geam! Uite la ce riscuri colosale te expui!

Mai in toate casele din Romania, dar si din intreaga lume exista cuptoare cu microunde pe care oameni le folosesc pentru a prepara sau incalzi mancare.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descriereEi bine, ce nu stie lumea despre ele este faptul ca aceste cuptoare sunt extrem de periculoase si sporesc riscul de cancer. Sa fie acesta un motiv pentru care rusii au interzis prin lege folosirea unor astfel de aparate inca din 1976?

Nu stim exact, dar doctorita Lita Lee spune ca folosirea microundelor este extrem de nociva pentru organism. Testele facute de ea arata ca in timpul incalzirii mai multor produse s-au format carcinogenii.

Iata un sumar ar rezultatelor testului:

in carnurile preparate la microunde suficient de mult pentru a fi consumate se formeaza d- Nitrosodienthanolamina, un cunoscut cancerigen

unii dintre amino-acizii din laptele cu cereale incalzit la microunde s-au transformat in carcinogeni

particule de glucozida si galactozida din fructele dezghetate la microunde s-au transformat in substante carcinogene

expunerea foarte scurta a legumelor crude, gatite sau inghetate a cauzat transformarea alcaloizilor acestora in carcinogeni

in plantele expuse la microunde, indeosebi radacinoase, s-au format radicali liberi carcinogeni si a scazut valoarea nutritiva a acestora.

Cercetatorii rusi au descoperit si o accelerare a degradarii structurale, ceea ce a dus la o scadere a valorii mancarii intre 60 si 90% in toate produsele testate. Intre aceste modificari s-a observat si:

scaderea cantitatii de vitamina B, C si E, minerale esentiale si lipotropice in toate produsele testate

deteriorarea substantelor din plante, ca alcaloizii, glucozidele, galactozidele si nitrilozidele

degradarea nucleo-proteinelor din carnuri


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate