Folosesti legume proaspete sau congelate? Oana Cuzino te lamureste care sunt cele mai sanatoase pentru organismul tau

Oana a postat un articol referitor la legumele congelate care aparent sunt mai bune decat cele proaspete.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Sunt ieftine, uşor de gătit şi mereu la îndemână. Ba mai mult, unele studii arată că ar avea mai mulţi nutrienţi decât legumele proaspete. Cu toate acestea, mulţi evită să consume legum congelate.

FDA (Food and Drug Administration) a publicat un studiu, în 1998, în care afirmă că legumele congelate ar fi mai sănătoase, prin simplul motiv că procesul de congelare face în aşa fel încât să nu se piardă nutrienţii care s-ar fi pierdut în timpul transportului şi până la momentul vânzării, în cazul legumelor proaspete.

Chiar şi cei mai aprigi susţinători ai cauzei legumelor proaspete sunt de acord că legumele congelate sunt o opţiune sănătoasă.

Respingerea acestui produs ar putea fi provocată de faptul că mulţi îl văd ca pe un produs procesat, nesănătos. Şi preţul are un rol important. În general, oamenii asociază preţul mai mare cu o calitate superioară, iar cum legumele congelate au preţul mai mic, reacţia este evidentă.

Recent, un studiu desfăşurat de Universitatea din Chester în colaborare cu Leatherhead Food Research a arătat că, în două din trei cazuri, legumele şi fructele congelate aveau mai mulţi antioxidanţi şi nutrienţi, comparativ cu produsele proaspete.

Aşadar, problema legumelor ar fi mai mult de... imagine. Voi folosiţi legume congelate în alimentaţie?", a scris Oana pe blogul ei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate