Formula 1 este în doliu! Un pilot celebru a murit

Un pilot belgian de Formula 1 s-a stins din viaţă în urmă cu puţin timp, după o lungă suferinţă. Patrick Neve era cunoscut pentru participarea la Marele Circ între anii 1976 şi 1978.

Autor: T.S.
Patrick Nève, care s-a născut pe 13 octombrie, a fost primul pilot pe care l-a angajat în Formula 1 Frank Williams, care îşi făcea atunci, în 1977, intrarea în Marele Circ.
 
Provenit dintr-o familie cu origini nobile, Nève s-a arătat pasionat de mic de sporturile cu motor. A început în Formula Ford, unde în 1974 a fost campion mondial, la clasa 1.600
cc. După stagii în Formula 3 şi Formula 2- unde a prins podiumul la Silverstone, Nève a mers în Formula 1. În 1976 a rulat pentru RAM şi Ensign, iar în 1977 pentru Williams, ocazie cu care a realizat şi cel mai bun rezultat al carierei, locul 7 la Monza.

 

În 1978, Patrick Nève s-a înscris în Campionatul Mondial de Formula 1 în nume propriu, fiind astfel ultimul pilot din istoria Formulei 1 care s-a înscris individual în competiţie. În total, el a luat startul în 14 Grand Prix-uri de Formula 1.
 
În anii '80, Patrick Nève s-a dedicat Turismelor şi curselor de anduranţă, el participând de două ori la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care însă nu a terminat-o. 
 
Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies