Forțele armate ucid oameni în numele legii. În Nigeria, lucrurile au degenerat

Există o țară în care forțele armate au ucis mai mulți oameni decât Coronavirusul. Crimele au avut loc în numele stopării răspândirii virusului.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Forțele armate ucis oameni în numele legii. Situația a degenerat
Forțele armate ucis oameni în numele legii. Situația a degenerat


In articol:

Evenimente șocante petrecute în Nigeria. Forțele de ordine sunt acuzate că împușcă oameni fără milă din dorința de a instaura carantina.

Forţele de securitate din Nigeria sunt acuzate că au ucis mai mulţi oameni decât însuşi coronavirusul în încercarea de a impune starea de carantină. Activiştii pentru drepturile omului din această ţară acuză de mai multă vreme brutalitatea poliţiei nigeriene şi au făcut mai multe plângeri în acest sens, scrie BBC.

Potrivit sursei citate, până acum, 18 cetăţeni nigerieni au fost ucişi de poliţie, în timp ce 12 şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Mai multe crime decât victime ale COVID

Nigeria, ţară cu o populaţie de aproximativ 200 milioane oameni, a raportat 407 cazuri de pacienţi pozitivi cu coronavirus.

În ultimul an, 1.476 persoane au fost ucise în incidente în care au fost implicaţi angajaţi ai serviciilor interne de securitate, mai scrie BBC, care notează că trupele nigeriene sunt cunoscute pentru brutalitatea lor.

În total, peste 100 de plângeri privind acţiunile brutale ale poliţiei au fost formulate în 24 dintre cele 36 de state ale Nigeriei, inclusiv Lagos, Ogun şi Abuja.

Nigeria e în stare de urgență de 2 săptămâni

Starea de urgenţă a fost instituită în Nigeria pe data de 30 martie.

Pe 2 aprilie, poliţia nigeriană a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care în încuraja pe cetăţeni să raporteze abuzurile agenţilor.

În media nigeriană a circulat şi un video în care un agent de poliţie îi cerea 110$ unui şofer oprit, pentru a-l lăsa să plece.


Citește și:

Cum a ales Andreea Marin să se relaxeze de Paște. FOTO

Mii de români se întorc acasă de Paște! Cozi la graniță în ultimele 24 de ore

Pentru ca evenimentul special pe care il organizezi sa fie apreciat este necesara utilizarea unui serviciu de transport elegant si confortabil

Familia lui Nicolae Guță face livrări pentru masa de Paște, în plină pandemie de coronavirus! Vezi cât costă platoul cu produse tradiționale gătite la restaurantul manelistului!

Imagini cu puternic impact emoțional! O copilă maltratează un cățel, aruncându-l în aer și învârtindu-l strâns cu lesa de gât!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies