Fostul castigator MasterChef, Petru Buiuca, spune ce ar trebui sa mancam de Sarbatori si in ce cantitati

novalue

Distribuie pe:

fara descriereCastigatorul primului sezon al MasterChef, Petru Buiuca, are cateva propuneri cand vine vorba de meniul de Craciun si cel de Revelion. El ne recomanda ce sa mancam si in ce cantitati, iar pentru a nu se depune, trebuie sa facem multa miscare dupa festinul culinar.

"Cred că cele mai potrivite pentru seara de Revelion sunt aperitivele de orice fel. Fie că îi spui aperitiv, amuse-bouche sau tapas, porţiile mici şi diversificate sunt cele mai frumoase. Totdeauna poţi încerca gusturi noi şi modalităţi cât mai inventive de servire a: sarmalelor, salatei de boeuf, prăjiturilor şi torturilor de casă şi chiar a băuturilor. Dincolo de asta, un meniu extraordinar de gustos şi apetisant ar include: friptura de vânat, oualele de prepeliţă marinate, salate de fructe (la desert) şi vinurile spumante seci şi demiseci. Ca aperitiv, dacă păstrez tenta tradiţională, aş servi aspic de legume în recipiente de o porţie sau crochete cu caşcaval şi mix de seminţe picante" a spus Petru pentru apropotv.ro.

"Instinctual avem tendinţa de a depăşi anumite limite, pe care le întâlnim în această perioadă de post şi rugăciune. De aceea, de sărbători, fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă să nu depăşească măsură. Cum spuneam: cantităţi mici, legume şi fructe multe. În rest: poftă bună şi linişte în suflet!"
a mai adaugat el.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate