Fostul concurent de la MasterChef, Alex Cirtu, iti da o reteta geniala de desert! Uite cum se face tarta de lamaie, ananas si bezea

Alexandru Cîrţu, alias "Teacher", din primul sezon "MasterChef", vă prezintă o reţetă delicioasă, răcoritoare şi nu foarte complicată.

Distribuie pe:

Cerneţi făina într-un bol şi adăugaţi zahărul pudră. Puneţi untul ţinut la temperatura camerei şi amestecaţi-l cu făina până veţi obţine firimituri de cocă. Încorporaţi oul şi esenţa de vanilie. Frământaţi bine şi lăsaţi aluatul la frigider circa 30-45 de minute. Presăraţi puţină făină pe blatul de lucru şi întindeţi aluatul cu un sucitor. Tapetaţi o formă de tartă, puneţi aluatul, tăiaţi excesul şi lăsaţi la frigider încă 30 de minute. După ce aţi scos blatul de tartă din frigider, puteţi să-l înţepaţi cu o furculiţă sau, folosindu-vă de o hârtie de copt, o aşezaţi pe tartă, iar deasupra turnaţi boabe de fasole sau linte pentru a-i preveni creşterea. Introduceţi forma în cuptorul încins, în prealabil, la 180 de grade C timp de 15 minute. Scoateţi hârtia de copt şi lăsaţi-o încă 5 minute. Puneţi ananasul cuburi la scurs.

Crema


Pentru cremă folosiţi un mixer pentru ca să amestecaţi ouăle cu zahărul. Adaugaţi smântâna de gătit. Într-un castron, separat, amestecaţi amidonul cu zeama de lămâie şi cea de ananas. Turnaţi compoziţia peste ouă. Adaugaţi ananasul cuburi. Turnaţi crema în forma de tartă şi introduceţi-o la cuptor, la 140-150 de grade C, aproximativ 25 de minute. Lăsaţi-o la răcit aproximativ o oră.

Bezeaua

Pentru bezea, separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Puneţi albuşurile într-un castron adânc, adăugaţi sarea şi zeama de lămâie. Amestecaţi cu mixerul până ce albuşurile încep să se transforme în spumă. Spre sfârşit adăugaţi, treptat, zahărul şi mixaţi. Este gata atunci când, întorcând castronul, bezeaua nu se mişcă. Cu ajutorul unei spatule, întindeţi bezeaua peste tartă formând vârfuri pentru un aspect mai frumos. Introduceţi-o la cuptor, la 180 de grade, pentru maximum 10 minute, până ce prinde culoare, sau folosiţi un arzător de patiserie.

Ingrediente

Pentru blat:

•250 g făină
•90 g zahăr pudră
•125 g unt la temperatura camerei
•1 ou
•1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru cremă:

•4 ouă
•160 g zahăr
•1 lingură de amidon
•180 ml smântână de gătit
•200 ml zeamă de lămâie
•100 ml zeamă de ananas
•1 conservă mare de ananas cuburi

Pentru bezea:

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

•4 albuşuri
•100 g zahăr
•1 vârf de cuţit de sare
•1 linguriţă de zeamă de lămâie

Lăsaţi tarta la rece pentru aproximativ 60 de minute înainte de a o servi. Sursa: ring

Galerie foto 
Citește și:

Bilanț Covid-19, 26 septembrie! Număr uriaș de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Mesajul lui Raed Arafat, la 30 de ani de la înființarea SMURD! Era un simplu medic și a pornit la drum cu o mașină cumpărată la mâna a doua, câțiva voluntari și dorința de a...

Aeroporturile vor introduce testele COVID-19 care dau rezultate în 30 de minute!

Medici din Ploiești au uitat un pansament în abdomenul unei mame, după naștere! "Aveam frisoane și bufeuri de căldură..."

Clipe grele pentru o tânără avocată din Cluj și fetița ei de doar un an, după ce părinții ei s-au infectat cu coronavirus: „Sigur nu stii durerea pe care eu am trait-o”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies