Fostul director general Tarom: Cuc mi-a cerut iniţial anularea unor curse interne şi să-i identific parlamentarii aflaţi la bord

Fostul director general al Tarom Mădălina Mezei a declarat vineri că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne,ci şi să-i identifice parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură. De asemenea,ea a precizat că solicitarea de a se prezenta la DNA vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

Fostul director general al Tarom Mădălina Mezei a declarat vineri că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne,ci şi să-i identifice parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură. De asemenea,ea a precizat că solicitarea de a se prezenta la DNA vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.


In articol:

”Domnul ministru m-a chemat în birou, cu două zile înainte, ca să-mi spună să trebuie să anulăm nişe curse interne, ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţunii de cenzură. Am spus că aşa ceva este impoibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi, suntem o companie de oameni liberi, aceşti piloţi – indifferent ce le-aş fi spus eu – nu ar fi făcut niocdată aşa ceva. Evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva suboedonaţilor companiei. Iniţial era vorba despre cinci zboruri, Timişoara – două zboruri, Oradea, Satu Mare, Baia Mare. Mi-a cerut domnul ministru să identific senatorii şi deputaii aflaţi la bord, I-am arătat, după care a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei”,a relatat Mezei, adăugând că în acea seară a fost puternic afectată emoţional, s-a gândit cum să facă, cum să-i demonteze planul, să-i spună că aşa ceva nu este posibil. 

 

Conform  fostului director Tarom, a doua zi,Cuc i-a cerut să anuleze una dintre curse şi să procedeze în sensul acesta.

”I-am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Apoi mi-a spus dacă nu pot să-l opresc tehnic şi am spus că am venit să restructurez compania, cum aş putea chiar eu, managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Am refuzat şi dumnealui a încercat să găsească alte soluţii”, a susţinut Mădălina Mezei. 

Ea aprecizat că a cotactat serviciul care se ocupă de planificarea aeronavelor la zbor, a sunat directorul operaţional - prezent şi el la conferinţa de presă - l-a rugat să nu aibă nici cea mai mică întârziere,

”Am sunat directorul tehnic şi i-am spus să aibă grijă să nu se întâmpe nimic de genul acesta şi am sunat şi comandantul cursei pe care am încercat să-l previn că, dacă cumva va proceda în sensul de genul acesta, toată lumea ştie şi va fi direct responsabil că este o decizie în defavoarea companiei”, a explicat fostul director.

Citeste si: Gino Iorgulescu a provocat un scandal uriaş la aeroport: „Erau varză și nu te puteai înțelege cu ei. Se puteau ține pe picioare, dar erau băuți!” A fost implicat şi pilotul preferat al lui Iohannis! Când s-a întâmplat totul

Citeste si: Bancul zilei, cu olteni. De ce mănâncă oltenii fasole? - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Citeste si: Scandal pe Otopeni! O familie a fost încătușată, după ce au scuipat și au jignit o însoțitoare de bord! Imaginile sunt IREALE

Citeste si: Panică în aer! Ce a pățit în zbor un avion TAROM

Citeste si: Panică în aer! Ce a pățit în zbor un avion TAROM

În legăturăcu citarea sa la DNA, ea a declarat că a fost invitată în calitate de martor pentru un dosar având legătură cu Ministerul Transporturilor şi care are în vedere abuzul în serviciu. 

Mezei a spus că, în 20 iunie, început mandatul de director general TAROM, în vederea eficientizării după un plan coerent, că a început foarte bine relaţia de colaborare cu Cuc, care i-a spus: ”Eu vreau să salvez TAROM şi mă bazez pe dumneavoastră”

”Ultimul meu scop este să fac un scandal mediatic din Compania Tarom”, a ţinut să precizeze Mădălina Mezei.

Cuc: Mezei dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese şi se încurcă în minciuni. Compania a fost scoasă din ghearele influenţei PNL

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat, vineri, că fostul director general al Tarom Mădălina Mezei dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta ”se încurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenţei PNL”.

Ministrul i-a reproşat fostului director că nu ştie câte tipuri de avioane sunt în flota Tarom şi că a avut grijă să asculte de interesele propriei familii.

 

”Constat cu tristeţe că, în timpul mandatului de director TAROM, doamna Mezei nu a reuşit deloc să iasă public, dar acum văd că se promovează foarte mult pe dânsă şi aşa-zisele competenţe pe care acum şi le asumă doar dânsa”, a spus ministrul.

Cuc consideră că acest ”joc” aduce un prejudiciu de imagine companiei TAROM.

 

”Tot acest joc în care a intrat acum nu poate aduce decât un prejudiciu de imagine TAROM şi degringoladă printre angajaţii companiei, deşi în ieşirile publice susţine că nu şi-a dorit acest lucru. A demonstrat acum ceea ce am văzut în aceste patru luni: incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită anumitor grupuri de interese. În toată această perioadă am preferat să-mi iau informaţiile de la alte persoane din companie pentru a fi informaţi cu acurateţe foarte mare. Doamna se încurcă în propiriile minciuni – a zis prima dată că este vorba despre anulări de curse, apoi de reţineri la sol, că este vorba de patru sau de cinci aeronave. Sunt sigur acum că decizia CA a fost cea mai bună decizie pe care au luat-o, pentru că, astfel, am scos compania din ghearele influenţei PNL. Doamna Mezei uită că cei din familia ei au dorit pentru ei funcţii de conducere”, a declarat ministrul.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

Anunț de la Casa Națională de Pensii. Toate pensiile s-au recalculat! Cine va primi 200-300 de lei în plus

Oana Zăvoranu cheltuie o mică avere în fiecare lună. Suma uriașă pe care o dă pe cosmetice și îngrijire personală

S-a găsit una dintre pozele REALE cu Denisa Manelista şi iubitul ei! Uite cât de fericiţi erau împreună! Fotografia e făcută chiar înainte de logodnă!

O concurentă de la Insulă este însărcinată! Prima fotografie cu burtica de gravidă

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies