Fostul ministru al Culturii Daniel Breaz demisionează din PSD. Ciolacu: „Cea mai rușinoasă plecare. Se milogea și se ruga la Dragnea ...”

Fostul ministru al Culturii, Daniel Breaz, a anunțat că demisionează din Partidul Social Democrat. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur și spune că este cea mai rușinoasă plecare din partid.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Daniel Breaz demisionează din PSD
Daniel Breaz, fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă


In articol:

Daniel Breaz a anunțat pe pagina personală de Facebook că intenționează să demisioneze din PSD. Acesta spune că în formula actuală, Partidul Social Democrat are „vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică”.

El mărturisește că partidul l-a dezamăgit.

Prezentul mă contrazice într-un mod brutal și mi-a înfățișat un PSD slab, incoerent, fără strop de logică în decizii. Un leadership haotic și distanțat de reprezentarea intereselor cetățenilor și a celor care au crezut în acest partid. Nu se mai gândește pe termen mediu și lung, ci doar de azi pe mâine și într-o paradigmă a supraviețuirii personale. S-a renunțat la proiecte pentru folosul societății și s-au pus pe masă calcule ale puterii – un semn al disperării care au îndepărtat partidul de idealuri și obiective înalte.

Citeste si: O zi obișnuită în viața soților Năstase: Ioana a văzut o mașină care i-a plăcut, așa că Ilie i-a cumpărat-o imediat. A fost nu mai puțin de 240 de mii de euro

Citeste si: Primele declarații ale șoferiței din Buzău care a lovit un polițist. De ce a fugit de omul legii

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Un oltean a sunat la 112 de aproape zece mii de ori. Serviciul de Transmisiuni Speciale trage un semnal de alarmă

Toate acestea m-au determinat să închei parcursul politic alături de partidul în care am crezut că pot aduce plus valoare în societate. Din păcate, PSD în formula actuală are vocația de a ajunge un partid insignifiant pe scena politică. Lipsit de mentalitatea învingătorului și cu acute semne de victimizare, cultura organizațională actuală a privat partidul de elementul esențial pentru o construcție sănătoasă: încrederea. Iar această realitate o vedem nu numai noi, cei care am crezut în PSD, ci și votanții noștri. Cum să mai aibă, la rândul lor, încredere în noi?”, adaugă fostul ministru al Culturii din Guvernul Dăncilă.

Daniel Breaz consideră că partidul are nevoie de „un suflu nou” și critică actuala conducere chiar în ajunul Congresului la care PSD ar trebui să-și aleagă liderii.

Partidul are nevoie de un suflu nou, de direcție, de strategii coerente nu de stratageme gândite în afara forurilor statutare. Iar acestea nu vor prinde contur cu leadershipul actual. Continui să cred că politica este în slujba cetățenilor, nu în cea a jocurilor de putere fără sens și cu un singur scop: cel personal”, conchide Daniel Breaz.

Reacția PSD

Daniel Breaz demisionează din PSD
Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susține că plecarea lui Daniel Breaz din Partidul Social Democrat este rușinoasă.

„Știam de o săptămână. Foarte rușinoasă plecarea fiecăruia, dar cea mai rușinoasă dintre toate mi se pare plecarea domnului Breaz. Îmi aduc aminte un episod cu dânsul în biroul domnului Dragnea, cum se milogea și îl ruga frumos să fie măcar o lună ministru al Învățământului sau Culturii, ca să poată să mai fie, conform legii, încă o dată rector”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a mai precizat că se așteaptă și la alte plecări din partid.

„Este posibil ca actuala putere să vină cu alte propuneri la colegi. Astăzi am avut o discuție cu colegii și am bifat fiecare organizație în parte. Nu vor fi pierderi spectaculoase”, a mai spus Marcel Ciolacu.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Care sunt brandurile de lux pe care Dorian Popa își sparge o bună parte din bani

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, concediat după ce a folosit un limbaj revoltător la adresa presei: „O să mai primească o p... în c... toți”

Război în clanul Duduienilor! Lupta pentru putere după asasinarea lui Emi Pian este pe viață și pe moarte

Puterea Dragostei 22 August: George, atac dur la adresa lui Cristian Comănici: „Sora ta când a venit în emisiune a spus că a făcut...”

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies