Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de persoane cu COVID-19 a fost externat. În ce stare se află acum

Fostul ofițer de la Interne care a infectat zeci de persoane și a dus la închiderea unui întreg spital din cauza că a mințit autoritățile a fost externat.

Distribuie pe:

Fostul ofițer MAI care a infectat zeci de oameni


In articol:

Pacientul zero de la spitalul Dimitrie Gerota din Capitală a fost externat. Fostul ofițer MAI a rămas cu sechele pulmonare și are nevoie de un aparat de oxigen pentru complicațiile apărute.

Citeste si: Coronavirus continuă să facă ravagii în lume. Numărul deceselor este uluitor

Acesta trebuie să stea în izolare, la domiciliu, două săptămâni.

El era internat la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” din Capitală. Ultimul test făcut bărbatului a ieșit negativ, iar acum se află în izolare la domiciliu pentru cel puțin 14 zile.

Citeste si: Director din Suceava, gest extrem în plină pandemie de coronavirus

În acest caz, Parchetul General a deschis şi un dosar penal in rem,adică doar pentru acuzaţia de zădărnicire a combaterii bolilor, după ce bărbatul a infectat zeci de cadre medicale şi a intrat în contact cu peste 120 de persoane.

Citeste si: Ce salariu are Raed Arafat, omul cheie în lupta cu coronavirusul?

Fostul ofițer MAI a infectat 49 de oameni cu coronavirus

Fostul ofițer MAI care a infectat 49 de oameni cu coronavirus. Nelu Lupu a șocat opinia publică. Presa a dezvăluit că s-a deschis dosar penal pe numele bărbatului de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP.

De asemenea și soția acestuia este confirmată deja cu coronavirus. Femeia este o angajată a policlinicii Ministerului de Interne. În ceea ce o privește pe nora bărbatului, aceasta este gravidă și lucreză în cadrul Direcției Resurse Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Nepotul de 3 ani este și el infectat cu virusul ucigaș. Așadar, atât Internele, cât și PMB figurează pe lista instituțiilor infestate cu noul coronavirus.

Nelu Lupu, fost ofițer MAI, a răpândit virusul în tot Spitalul Gerota din Capitală, infectând nu mai puțin de 49 de oameni - 22 în unitatea medicală și alți 27 de apropiați. Fostul comandant adjunct al Poliției Capitalei a petrecut 5 zile în Israel cu un grup de 88 de persoane. Cu 79 dintre ele a călătorit în același avion. Bărbatul a trecut, la fel ca alte mii de turiștii străini, pe la obiectivele turistice, s-a închinat și a sărutat icoanele din Biserica Sfântului Mormânt. După ce s-a întors din excursie, individul s-a dus la spitalul Gerota pentru a-și trata o afecțiune de care suferea. A fost întrebat atunci dacă a călătorit în alte țări și a mințit, spunând că nu.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate