Fostul preşedinte al Tunisiei a murit la vârsta de 83 de ani

Fostul preşedinte al Tunisiei, Zine El-Abidine Ben Ali, în vârstă de 83 de ani, a murit joi în Arabia Saudită, au anunţat postul de radio Tunisian Mosaique FM şi cotidianul algerian Achourouk, care citează surse non-tunisiene, potrivit Reuters.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Ben Ali, aşa cum este cunoscut, a fost înlăturat din funcţie în 2011 şi se afla în exil în Arabia Saudită.

Recent, acesta a fost internat într-un spital din regat.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Contactat de Reuters, avocatul acestuia nu a putut confirma informaţia potrivit căreia fostul preşedinte tunisian a decedat.

Ben Ali a fost preşedinte al Tunisiei din 1987 până demisia sa în 2011. Acesta a fost numit prim-ministru în octombrie 1987, iar el a preluat preşedinţia la 7 noiembrie 1987 printr- o lovitură de stat fără sânge în urma căreia a fost demis pe preşedintele Habib Bourguiba, care a fost declarat incompetent. Ulterior, Ben Ali a fost reales cu majorităţi enorme, de fiecare dată depăşind 90% din voturi; ultima oară fiind reales la 25 octombrie 2009.

La 14 ianuarie 2011, după o lună de proteste împotriva guvernării sale, el a fost forţat să fugă în Arabia Saudită împreună cu soţia sa Leïla Ben Ali şi cei trei copii ai lor. Guvernul tunisian interimar a cerut Interpolului să emită un mandat internaţional de arestare, acuzându-l pentru spălare de bani şi trafic de droguri.

O instanţă tunisiană i-a condamnat pe Ben Ali şi pe soţia sa, în lipsă, la 35 de ani de închisoare la 20 iunie 2011, sub acuzaţia de furt şi deţinerea ilegală de bani şi bijuterii. În iunie 2012, o instanţă tunisiană l-a condamnat tot în lipsă la închisoare pe viaţă pentru incitare la violenţă şi omor şi a mai fost condamnat pe viaţă de o instanţă militară în aprilie 2013 pentru represiunea violentă a protestelor din Sfax.

Sursa

Urmatorul articol
Citește și:

Trupul neînsuflețit al lui Ducu Darie va fi depus la Teatrul Bulandra. Unde va fi înmormântat apoi

Doliu în muzica populară. A murit Nicu, un îndrăgit cântăreţ

Motivul pentru care Anca Pandrea nu va merge la înmormântarea lui Ducu Darie

Un avion s-a prăbușit! Unul dintre piloți a rămas suspendat în cablurile de înaltă tensiune după catapultare

Bilanț Covid-19, 22 septembrie! 45 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies